Sotul este cel care a spus ca o sa intenteze actiune de divort, cauza fiind o relatie extraconjugala. Casatoria nu are cum sa se termine decat din vina sotului, in acest caz.
Multumesc mult!
Multumesc!
As vrea sa stiu la ce se refera acest drept de creanta.
As avea sanse sa obtin in instanta dreptul de a locui incontinuare in acel apartament?
Multumesc anticipat!
1) Ce drepturi are sotia dupa 23 de ani de casnicie, daca apartamentul in care locuiesc cei doi soti, de la inceputul casniciei, dreptul de proprietate este de: 30% al sotului si restul al mamei acestuia?
2) Daca pentru bunurile cumparate si renovarea apartamentului in timpul castoriei, nu exista chitante, pot cere partaj in instanta?
Problema este ca daca trebuie sa te judeci cu primaria, este ca si cum te-ai razboi cu morile de vant...
Eu sunt descurajata total de ceea ce aud despre abuzurile primariei si de cat timp s-au luptat altii pentru proprietatea lor, fara sa li se faca dreptate.
Multumesc mult pentru raspuns! :)
Va multumesc din suflet pentru raspunsul promt! :)
Sper sa ma descurc sa fac o cerere astfel de cerere.
Sunt foarte curioasa daca la asta o sa raspunda primarul, caruia ii plac doar aranjamentele din vorbe facute pe multi bani.
Urmatorul pas, cel cu procesul, nu prea ne surade. Asta inseamna pierdere de bani si de timp. Dar daca nu o sa existe alta cale, o sa angajam un avocat care sa ne reprezinte, neavand cunostinte in domeniu, nici macar nu stiu ce inseamna proces pe Contencios.
Pe terenul proprietate, in urma cu aproximativ 5 ani, facandu-se planul cadastral al zonei, ne-am trezit cu hotarele dintre vecini mutate in defavoarea noastra si a vecinului din dreapta, si a fost trasat un drum care acum este in folosinta. Am aflat despre existenta acelui drum si despre noile hotare cand am facut cadastru. Am intrebat primarul ce se intampla, iar acesta ne-a spus ca asa sunt corecte hotarele ca acum asa este facut planul si nu se mai poate schimba si ca suntem obligati sa acceptam trasarea drumului pentru care vom primi despagubiri. Dar nu am primit decat vorbe de genul: "mai lasati-ma putin ca acum sunt ocupat" sau "cine trebuie sa masoare suprafata pe care este drumul, lipseste din primarie'' etc. Si uite asa de un an suntem purtati pe drumuri si nu obtinem nimic.
Mai nou, cine trebuie sa masoare a fost zilele trecute in zona, dar a refuzat sa faca o masuratoare, zicand ca drumul nu este pe terenul nostru. Chiar daca acela a fost din mosi stramosi al nostru si avem acte doveditoare pentru acest lucru.
Diferenta dintre suprafata de teren fara drum si cel cu drum si cu hotarele schimbate este de aproximativ 600 metri patrati.
Cum as putea rezolva aceasta problema? Se poate reclama primarul pentru nerespectarea Codului Civil al Romaniei? Unde in afara de instanta de judecata?
Va rog din suflet sa-mi dati un sfat...