avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amanarea despagubirii de catre primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amanarea despagubirii de catre primarie

Pe terenul proprietate, in urma cu aproximativ 5 ani, facandu-se planul cadastral al zonei, ne-am trezit cu hotarele dintre vecini mutate in defavoarea noastra si a vecinului din dreapta, si a fost trasat un drum care acum este in folosinta. Am aflat despre existenta acelui drum si despre noile hotare cand am facut cadastru. Am intrebat primarul ce se intampla, iar acesta ne-a spus ca asa sunt corecte hotarele ca acum asa este facut planul si nu se mai poate schimba si ca suntem obligati sa acceptam trasarea drumului pentru care vom primi despagubiri. Dar nu am primit decat vorbe de genul: "mai lasati-ma putin ca acum sunt ocupat" sau "cine trebuie sa masoare suprafata pe care este drumul, lipseste din primarie'' etc. Si uite asa de un an suntem purtati pe drumuri si nu obtinem nimic.
Mai nou, cine trebuie sa masoare a fost zilele trecute in zona, dar a refuzat sa faca o masuratoare, zicand ca drumul nu este pe terenul nostru. Chiar daca acela a fost din mosi stramosi al nostru si avem acte doveditoare pentru acest lucru.
Diferenta dintre suprafata de teren fara drum si cel cu drum si cu hotarele schimbate este de aproximativ 600 metri patrati.
Cum as putea rezolva aceasta problema? Se poate reclama primarul pentru nerespectarea Codului Civil al Romaniei? Unde in afara de instanta de judecata?
Va rog din suflet sa-mi dati un sfat...
Cel mai recent răspuns: Burry , utilizator 21:16, 1 Octombrie 2012
întrucât ”persoana” abilitată a măsura și întocmi actele necesare cazului dvs. ESTE din cadrul Primăriei :
1) formulați în 2 exemplare și le înregistrați la serviciul Registratură o Cerere foarte bine argumentată (formulați pretențiile pe puncte numerotate).Termen de soluționare este în interiorul a 30 de zile de la primire (o puteți depune și recomandat cu Confirmare de primire).Dacă trec peste 30 zile : un proces împotriva Primăriei pe Contencios Administrativ.Atenție ! primăria NU are capacitate juridică deci trebuie chemată în judecată prin reprezentant legal;
2) dacă nu ați depus în scris la Primărie, în zadar reclamați primăria ori primarul, deoarece NU aveți probe.Nimeni nu va recunoaște discuțiile verbale.
Va multumesc din suflet pentru raspunsul promt! :)
Sper sa ma descurc sa fac o cerere astfel de cerere.
Sunt foarte curioasa daca la asta o sa raspunda primarul, caruia ii plac doar aranjamentele din vorbe facute pe multi bani.
Urmatorul pas, cel cu procesul, nu prea ne surade. Asta inseamna pierdere de bani si de timp. Dar daca nu o sa existe alta cale, o sa angajam un avocat care sa ne reprezinte, neavand cunostinte in domeniu, nici macar nu stiu ce inseamna proces pe Contencios.
1) un eventual proces va fi pe Contencios Administrativ (un conflict între instituția statului-Primăria+Primar și cetățeanul statului de drept), acesta costă cam”simbolic” și se rezolvă în cca 6 -12 luni ;
2) vă va răspunde dar să fie în interiorul a 30 zile de ”la primire” a Cererii dvs. Curaj și multă baftă!
Problema este ca daca trebuie sa te judeci cu primaria, este ca si cum te-ai razboi cu morile de vant...
Eu sunt descurajata total de ceea ce aud despre abuzurile primariei si de cat timp s-au luptat altii pentru proprietatea lor, fara sa li se faca dreptate.
Multumesc mult pentru raspuns! :)

Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
Burry, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este tulburare de posesie ? sila sila am in titlul de proprietate trecuta o suprafata pe care am construit o casa. Am construit gardul pe linia demarcata de primarie cu plugul din 1994. Acum ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute + granituire nelyiuly nelyiuly Mama are un dosar pe rol pentru drum de servitute si granituire. Terenul respectiv are supraf. de 4500 mp si are vecini la N-S-V iar la E este izlaz (izlazul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog, as dori sa știu dacă am vreo șansă de ... Sorin45Hd Sorin45Hd Bună ziua. Va rog, as dori sa știu dacă am vre.o șansă de a demola un gard făcut de vecinul meu, turnat din beton fără autorizatie și topometrist la ... (vezi toată discuția)