1) Ce drepturi are sotia dupa 23 de ani de casnicie, daca apartamentul in care locuiesc cei doi soti, de la inceputul casniciei, dreptul de proprietate este de: 30% al sotului si restul al mamei acestuia?
2) Daca pentru bunurile cumparate si renovarea apartamentului in timpul castoriei, nu exista chitante, pot cere partaj in instanta?
Are doar un drept de creanta si doar daca dovedeste ca a imbunatatit in timpul casatoriei acel ap.
Sunt acceptate si alte mijloace de proba, martori, interogatoriu..
Multumesc!
As vrea sa stiu la ce se refera acest drept de creanta.
As avea sanse sa obtin in instanta dreptul de a locui incontinuare in acel apartament?
Multumesc anticipat!
1) In aceasta situatie, sotia nu are drepturi. Doar daca dovedeste ca de-a lungul anilor a contribuit la imbunatatirea apartamentului (cu chitante, martori, orice mijloc de proba admis de catre instanta).
2) Nu veti obtine dreptul de a locui in continuare in acel apartament; probabil, daca reusiti sa dovediti contributia dvs la sporirea confortului/imbunatatirea apartamentului, veti primi o suma, pe care o va stabili instanta.
Partaj divort
BlooM
Salut! Socrii mei vor sa divorteze, mai exact socrul meu vre sa dea divort (motiv invocat parasire de domiciliu), realitatea fiind ca soacra mea imi ajuta ... (vezi toată discuția)