avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

1) Ce drepturi are sotia dupa 23 de ani de casnicie, daca apartamentul in care locuiesc cei doi soti, de la inceputul casniciei, dreptul de proprietate este de: 30% al sotului si restul al mamei acestuia?
2) Daca pentru bunurile cumparate si renovarea apartamentului in timpul castoriei, nu exista chitante, pot cere partaj in instanta?
Cel mai recent răspuns: Burry , utilizator 16:34, 29 August 2014
Are doar un drept de creanta si doar daca dovedeste ca a imbunatatit in timpul casatoriei acel ap.
Sunt acceptate si alte mijloace de proba, martori, interogatoriu..
Multumesc!
As vrea sa stiu la ce se refera acest drept de creanta.
As avea sanse sa obtin in instanta dreptul de a locui incontinuare in acel apartament?
Multumesc anticipat!
Nu cred. Veti obtine o suma de bani.
1) In aceasta situatie, sotia nu are drepturi. Doar daca dovedeste ca de-a lungul anilor a contribuit la imbunatatirea apartamentului (cu chitante, martori, orice mijloc de proba admis de catre instanta).
2) Nu veti obtine dreptul de a locui in continuare in acel apartament; probabil, daca reusiti sa dovediti contributia dvs la sporirea confortului/imbunatatirea apartamentului, veti primi o suma, pe care o va stabili instanta.
Multumesc pentru raspuns!
As dori sa-mi explicati, daca se poate, Art. 392 Cod Civil se aplica in situatia descrisa?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Partaj divort BlooM BlooM Salut! Socrii mei vor sa divorteze, mai exact socrul meu vre sa dea divort (motiv invocat parasire de domiciliu), realitatea fiind ca soacra mea imi ajuta ... (vezi toată discuția)
Dupa 1 an de la nunta ai drept la ceva obtinut inainte de casatorie in cazul unui divort? mariana v mariana v Prietenii mei sint in aceasta situatie urata. El are apartamentul cumparat inainte de casatorie , si , acum ,sotia lui cere parte din el la divort. Din cite ... (vezi toată discuția)
Divort - imi pot acuza sotul de imoralitate daca el a recunoscut ca are o relatie extraconjugala ioana paun ioana paun BUNA ZIUA! SUNT IN DIVORT CU SOTUL MEU . NU AVEM COPII. CEL CARE A DEPUS CEREREA DE DIVORT A FOST EL , INVOCAND NEPOTRIVIREA DE CARACTER. IN REALITATE, ... (vezi toată discuția)