avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort

Salut! Socrii mei vor sa divorteze, mai exact socrul meu vre sa dea divort (motiv invocat parasire de domiciliu), realitatea fiind ca soacra mea imi ajuta sotia si fata aproape zilnic, (eu si sotia nu mai locuim impreuna dupa 3 ani de colocatare impreuna cu oscrii mei din cauza lipsei unui domiciliu, eu cu parintii mei, ea si fata cu bunica ei).Soacra mea merge zilnic sa`si ajute fata si a mai dormit un unele nopti acolo..
Problema e urmatoarea, daca el intenta divort, teoretic, va pierde...pentru ca ar fi destui martori care sa declare ca e alcoolist, si cate probleme a cauzat familiei, si scandal, si zeci de alte chestii la care am fost si eu martor 3 ani de zile cat am locuit cu ei.In schimb o ameninta ca apartamentul il vinde si o da afara..Respectivul apartament a fost platit 1/3 din valoarea lui de catre socrul meu inainte de casnicie, restul fiind platit in timpul casniciei, din stiinta mea, pe contract apare doar numele lui, dar si semnatura soacrei mele..nu stiu sub ce denumire a semnat ea.In rest, tot ce exista in apartament, e obtinut in timpul casatoriei.
As vrea sa stiu daca are si ea drept la o cota parte din valoarea apartamentului daca se ajunge la divort si vanzarea lui, daca avansul de 1/3 a fost platit de el.
Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:33, 23 Septembrie 2007
Da, evident ca si soacra dvs are dreptul la o parte din apartament. Daca se dovedeste, prin probe, ca socrul dvs a achitat 1/3 din valoarea apartamentului, inainte de casatorie, atunci sotia sa are dreptul la 1/2 din cele 2/3 ramase neachitate si achitate, asadar, dupa casatorie.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune , fiecarui sot revenindu-i teoretic o cota de 1/2 din aceste bunuri in caz de divort. Insa la partajul acestor bunuri, instanta va tine seama de contributia fiecaruia dintre soti la achizitionarea bunurilor. La sotie se mai tine cont si de munca in gospodarie, asa fiind cota de 1/3 platita de sot inaintea casatoriei poate fi eliminata prin munca in gospodarie a sotiei, daca se dovedeste ca sotul a contribuit mult mai putin decat sotia la cumpararea celorlalte bunuri.
BLOOM citi mesajul privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune maiasul maiasul Soacra mea si sotia trbuie sa faca succesiunea pe un apartament.Ne-ar interesa ce pate ii revine sotiei in conditiile in care ea este singurul copil. ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj,divort bitzic22 bitzic22 buna ziua.am o nelamurire,soacra mea,casatorita de mai bine de 20 ani se cearta cu sotul ei.acesta o agreseaza fizic atat pe ea cat si pe cumnata mea, le ... (vezi toată discuția)