avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj,divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj,divort

buna ziua.am o nelamurire,soacra mea,casatorita de mai bine de 20 ani se cearta cu sotul ei.acesta o agreseaza fizic atat pe ea cat si pe cumnata mea, le scoate afara din casa ori de cate ori bea. apartamentul in care locuiesc toti a fost cumparat inainte de casatorie cu un an dar la plata apartamentului au participat ambii soti.mentionez ca apartamentul este pe numele lui(socrului) doar. in caz de divort soacra mea are parte din acel apartament sau nu? dar cumnata mea? adica copilul socrului?
multumesc si astept lamuriri
Cel mai recent răspuns: Marinela Chirita , Avocat 15:39, 26 Iulie 2010
In caz de divort, are si soacra dreptul raportat la cota sa de contributie la cumpararea apartamentului!
nu are dreptul decat la o sulta(contravaloarea banilor daca poate face dovada ca a platit si ea la plata si cu cat:martori, insrisuri ceva).cumnata are dreptul dupa moartea parintilor.
ei au platit apartamentul cu multi ani in urma (in comun)iar soacra nu mai poate face dovada acestui lucru.
daca apartamentul a fost achitat in rate platite in timpul casatoriei, sotia are drept de creanta pt ce s-a platit in comun si pt imbunatatirile aduse.
buna ziua .
daca contravaloarea imobilului s-a achitat integral , anterior oficializarii casatoriei , iar soacra dvs. nu poate face dovada ca a contribuit cu o suma de bani in acest sens, nu are nici un drept asupra imobilului la partaj.
doar in situatia in care s-au efectuat imbunatatiri la acel apartament, in perioada casatoriei, va beneficia de o sulta .

Alte discuții în legătură

Unul dintre proprietari vrea sa vanda apartamentul ina_enache ina_enache Buna ziua. Vin si eu cu o mare dilema din familie. Socrii mei au un apartament si au roluri diferite. Nu sunt divortati si nici nu vor sa devorteze dar ... (vezi toată discuția)
Partaj divort BlooM BlooM Salut! Socrii mei vor sa divorteze, mai exact socrul meu vre sa dea divort (motiv invocat parasire de domiciliu), realitatea fiind ca soacra mea imi ajuta ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj-apartamentul socrilor carolina22 carolina22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Impreuna cu sotul meu si cei 2 copii am locuit timp de 20 de ani impreuna cu socrii mei, in apartamentul lor. ... (vezi toată discuția)