Soacra mea si sotia trbuie sa faca succesiunea pe un apartament.Ne-ar interesa ce pate ii revine sotiei in conditiile in care ea este singurul copil.
Va multumesc.
Daca apartamentul a fost doar al socrului dvs. (dobandit inaintea casatoriei sau mostenit de el), atunci soacra va primi un sfert din apartament, iar sotia dvs. trei sferturi. Daca apartamentul a fost dobandit de socrul si soacra dvs. in timpul casatoriei lor, la mostenire intra doar cota de 1/2 a socrului (cealalta 1/2 apartine sotiei sale supravietuitoare), din care soacra va primi 1/4, iar sotia dvs/ 3/4, urmand ca in final soacra sa detina 5/8 din intregul apartament iar sotia dvs. 3/8.
Cine a gresit???
nuzzu
am 78 de ani si am o nelamurire...cand mi_a murit sotul s a dezbatut mastenirea si fiica mea ,singura mea fiica figureaza in acte ca propietar a trei sferturi ... (vezi toată discuția)
Mostenire
alinapauna
in cazul in care parintii a 2 copii au o locuinta si unul din parinti decedeaza,care vor fi cotele parte a fiecarui copil si respectiv a mamei cand se va face ... (vezi toată discuția)