avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Soacra mea si sotia trbuie sa faca succesiunea pe un apartament.Ne-ar interesa ce pate ii revine sotiei in conditiile in care ea este singurul copil.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:58, 12 Mai 2011
Cota sotiei supravietuitoare este de 1/4 din bunurile patrimoniale ale sotului defunct.3/4 fiica.
Soacra beneficiaza de 50% partea ei (daca bunul a fost dobandit in timpul casatoriei) + 1/4 (un sfert) din partea sotului.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
amcteam, utilizator
Daca apartamentul a fost doar al socrului dvs. (dobandit inaintea casatoriei sau mostenit de el), atunci soacra va primi un sfert din apartament, iar sotia dvs. trei sferturi. Daca apartamentul a fost dobandit de socrul si soacra dvs. in timpul casatoriei lor, la mostenire intra doar cota de 1/2 a socrului (cealalta 1/2 apartine sotiei sale supravietuitoare), din care soacra va primi 1/4, iar sotia dvs/ 3/4, urmand ca in final soacra sa detina 5/8 din intregul apartament iar sotia dvs. 3/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine a gresit??? nuzzu nuzzu am 78 de ani si am o nelamurire...cand mi_a murit sotul s a dezbatut mastenirea si fiica mea ,singura mea fiica figureaza in acte ca propietar a trei sferturi ... (vezi toată discuția)
Mostenire alinapauna alinapauna in cazul in care parintii a 2 copii au o locuinta si unul din parinti decedeaza,care vor fi cotele parte a fiecarui copil si respectiv a mamei cand se va face ... (vezi toată discuția)
Dezbatere masa succesorala Radducu Radducu Bună ziua! Aș vrea să știu care este cota parte a fiecărui moștenitor din urmatoarea speţă:-soț decedat 1989; -soție în viață; ... (vezi toată discuția)