avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine a gresit???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine a gresit???

am 78 de ani si am o nelamurire...cand mi_a murit sotul s a dezbatut mastenirea si fiica mea ,singura mea fiica figureaza in acte ca propietar a trei sferturi din toata proprietatea si eu doar la un sfert.de ce?este corect sau s_au sa facut o greseala/multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:10, 7 Decembrie 2010
Fiica are trei sferturi din jumatea defunctului nu din toată proprietatea, în cazul în care aceasta a fost dobândită de el împreună cu dumneavoastră în timpul căsătoriei. Dacă a fost bun propriu al defunctului atunci da, are trei sferturi din întreaga proprietate. Este cota legală a copiilor.
Daca imobilul/imobilele au fost dobandite de sotul dvs. inainte de casatoria cu dvs., cota sotiei supravietuitoare in concurs cu un descendent este de 1/4 , iar restul de 3/4 apartine descendentului, adica fiicei.
Daca imobilul/imobilele au fost dobandite de soti in timpul casatoriei, sotia supravietuitoare are o cota de 1/2 plus 1/4 din jumatatea sotului defunct, iar restul de 1/4 fiica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc mult de raspuns
dar nu stiu cum sa procedez sa refac actele ...trebuie sa ma adresez celor care le_a facut atunci sau este vreo institutie ceva unde sa merg?trebuie dezbatuta din nou mostenirea?eu nu vreau sa fac acte altcuiva ,doar nu vreau sa fiu dezavantajata in vre un fel sau sa fiu data afara din casa mea.va multumesc inca o data
Nu aveți ce acte să refaceți. Actele sunt făcute bine, respectând legislația și nici nu vă poate da nimeni afară din casă. Stați liniștită.
Dacă soțul a cumpărat casa sau a construit-o înainte să se căsătorească cu dumneavoastră atunci fiica are trei sferturi din toată casa și dumneavoastră un sfert.
Dacă soțul a cumpărat casa sau a construit-o în timpul căsătoriei cu dumneavoastră atunci aveți cotă majoritară pentru că aveți jumătate din toată casa plus încă un sfert din jumătatea soțului.
ma scuzati dar cum nu am ce acte sa refac cand ea are trei sferturi si eu un sfert.ar fi ok dar nu si in cazul in care toate bunurile sunt dobandite de mine si sotul meu pe timpul casniciei.

Alte discuții în legătură

Dezbatere masa succesorala Radducu Radducu Bună ziua! Aș vrea să știu care este cota parte a fiecărui moștenitor din urmatoarea speţă:-soț decedat 1989; -soție în viață; ... (vezi toată discuția)
Mostenire alinapauna alinapauna in cazul in care parintii a 2 copii au o locuinta si unul din parinti decedeaza,care vor fi cotele parte a fiecarui copil si respectiv a mamei cand se va face ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei lorina77 lorina77 Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare... Sotul meu are un copil din prima casatorie, eu nu.Am aplicat recent la programul prima casa-sotul meu ... (vezi toată discuția)