Buna ziua!
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare...
Sotul meu are un copil din prima casatorie, eu nu.Am aplicat recent la programul prima casa-sotul meu este titular al imprumutului la banca si este doar el trecut pe contractul de vanzare-cumparare al apartamentului ( a fost trecut doar el deoarece eu am avut doar calitatea de codebitor-s-a gasit aceasta portita ptr ca eu am casa luata inainte de casatorie si altfel nu ne acorda banaca imprumutul ). Intrebare: eu detin 1/2 din apartamentul luat prin prima casa, acesta fiind luat in timpul casatoriei?asa am auzit...daca da: In cazul nefericit de deces al sotului eu cat la suta mostenesc din aparatament? Va multumesc anticipat!
62,50%, in situatia in care cota din bunul imobil nu va fi instrainata de sotul dv., in timpul vietii sale, printr-un contract de vanzare sau contract de intretinere. ;)
parintele supravietuitor mosteneste cota de 1/4 in raport cu copiii
Asadar, dvs. primiti cota de 1/4 din cota de 1/2 a sotului (deci, 1/8 dvs. şi 3/8 fiica). In final, adaugati la cota mostenita de pe urma sotului, respectiv 1/8 si cota dvs. de 1/2 (dobandita prin contractul de vanzare-cumparare) si veti avea 5/8. Daca veti avea copii impreuna cu sotul, acestia vor veni la mostenire alaturi de copilul din prima casatorie si vor imparti toti cota de 3/4.
buna! dupa moartea sotului apartamentul se imparte altfel: dumneavoastra o sa aveti 50% din apartament + (1/4) din partea sotului si restul de 3/4 copii sotului.din cealalta casatorie.
Intrebare mostenire
nicoles23
Situatia e in felul urmator: doi soti la a 2-a casatorie, ea are 2 copii el 3. Toti copii sunt majori la casele lor. Impreuna au casa si gradina la sat plus ... (vezi toată discuția)
Ce putem face?
Nelu 1962
Buna, tatal meu a decedat fiind casatorit a 2 oara (la 87 de ani s-a casatorit). El detinea 2 case si 2 terenuri. O casa era bun comun cu fosta sotie cota 1/2 ... (vezi toată discuția)