1) Ce drepturi are sotia dupa 23 de ani de casnicie, daca apartamentul in care locuiesc cei doi soti, de la inceputul casniciei, dreptul de proprietate este de: 30% al sotului si restul al mamei acestuia?
2) Daca pentru bunurile cumparate si renovarea apartamentului in timpul castoriei, nu exista chitante, pot cere partaj in instanta?
392 e legat de divort de care nu ati zis nimic.. ati divortat, nu..veti divorta, cum sta treaba ?
Doar daca se va desface casatoria din vina exclusiva a sotului puteti cere prestatie compensatorie insa aceasta va consta in bani, nu se va constitui uzufruct pt ca nu e proprietar exclusiv, cea mai mare parte din proprietate apartinand mamei lui.
Sotul este cel care a spus ca o sa intenteze actiune de divort, cauza fiind o relatie extraconjugala. Casatoria nu are cum sa se termine decat din vina sotului, in acest caz.
Multumesc mult!
Partaj divort
BlooM
Salut! Socrii mei vor sa divorteze, mai exact socrul meu vre sa dea divort (motiv invocat parasire de domiciliu), realitatea fiind ca soacra mea imi ajuta ... (vezi toată discuția)