Accesul nu e cu servituti, ce e cu cote parti din drumul si curtea comuna. Practic, o treime din drumul si curtea comuna apare la mine in CF, o treime din drumul si curtea comuna apare la statul roman in CF, si o treime din drumul si curtea comuna apare la vecinul meu in CF. Statul roman are si el o camera in imobil, iau eu si vecinul avem fiecare cate un apartament.
In indiviziune sunt doar partile comune, adica intrara counna si o curte comuna. In rest fiecare proprietar are partea lui de curte cu nr. topo. separat si in CF separat. Deci vecinul meu are partea lui de curte care e numai a lui, statul roman are bucata lui te teren care e numai al lui cu nr. topo. si CF separat, si la fel si eu.
Buna ziua,
Am un imobil intr-o curte comuna, in care mai exista un proprietar, precum si o parcela de teren aflata in proprietatea statului roman, confiscata de la fostul proprietar in baza decretului 223/1974, si care nu a fost revendicata.
Exista vreo posibilitate de a intra in posesia acestul teren al statului roman, sau eventual de a-l cumpara acest teren de la statul Roman?
Multumesc mult.
multumesc, chiar daca nu m-ati ajutat prea mult cu raspunsul dvs.
Buna ziua,
Intr-o curte comuna am in proprietate un apartament in casa colectiva, precum si cota parte din curtea si intrarea comuna. Anul trecut vecinul meu care este proprietarul unui alt apartament in aceeasi casa colectiva, precum si coproprietar in cota parte al aceleiasi curti si intrari comune, a schimbat cheia de la poarta de intrare in curte, si refuza sa-mi dea o copie.
Am facut plangere, si a durat 11 luni ca politia sa trimita cazul la procuratura, si procuratura sa-mi trimita acasa o rezolutie cu NUP, motivand ca atat intrarea cat si curtea este comuna, si chiar daca am dreptul de coproprietate, fapta vecinului meu nu se incadreaza la tulburare de posesie.
Art. 220 cod penal spune: "Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani."
Din punctul mei de vedere, faptul ca vecinul a schimbat cheia de la intrare si nu ma mai lasa sa intru pe drumul comun care este in coproprietate si folosinta comuna a tuturor proprietarilor din imobil echivaleaza cu ocuparea in intregime al unui imobil, si se incadreaza perfect la art 220 cod penal, adica tulburare de posesie...
Voi ce spuneti??????