avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburare de posesie - intrunirea elementelor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburare de posesie - intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii

Buna ziua,

Intr-o curte comuna am in proprietate un apartament in casa colectiva, precum si cota parte din curtea si intrarea comuna. Anul trecut vecinul meu care este proprietarul unui alt apartament in aceeasi casa colectiva, precum si coproprietar in cota parte al aceleiasi curti si intrari comune, a schimbat cheia de la poarta de intrare in curte, si refuza sa-mi dea o copie.

Am facut plangere, si a durat 11 luni ca politia sa trimita cazul la procuratura, si procuratura sa-mi trimita acasa o rezolutie cu NUP, motivand ca atat intrarea cat si curtea este comuna, si chiar daca am dreptul de coproprietate, fapta vecinului meu nu se incadreaza la tulburare de posesie.

Art. 220 cod penal spune: "Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani."

Din punctul mei de vedere, faptul ca vecinul a schimbat cheia de la intrare si nu ma mai lasa sa intru pe drumul comun care este in coproprietate si folosinta comuna a tuturor proprietarilor din imobil echivaleaza cu ocuparea in intregime al unui imobil, si se incadreaza perfect la art 220 cod penal, adica tulburare de posesie...

Voi ce spuneti??????
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
apascalau, utilizator
Cel mai recent răspuns: apascalau , utilizator 18:04, 11 Aprilie 2013
Eu sunt de parere ca ar trebui sa acordati mai mult credit organelor judiciare care au depus o munca de cercetare penala serioasa pana au ajuns la concluzia neinceperii urmaririi penale.
Va recomand sa cititi art.10-11 din Codul de procedura penala,pentru a intelege care sunt cazurile in care punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale este impiedicata,respectiv situatiile in care respectivele cazuri se finalizeaza cu clasarea, scoaterea de sub urmarire, incetarea urmaririi penale, achitarea si incetarea procesului penal.
Numai bine!
multumesc, chiar daca nu m-ati ajutat prea mult cu raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie? adrian_27 adrian_27 Buna seara, Am in proprietate apartamentul nr. 1 dintr-o casa colectiva, cota parte din curtea comuna si cota parte din drumul de access. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Obstructionare acces in locuinta coproprietate stefan8 stefan8 Buna seara! Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce se intampla in cazul in care unul dintre soti ii blocheaza celuilalt, in mod voit, accesul in locuinta detinuta ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema legata de terenul casei mele.am cumparat un teren cu un perete de casa al vecinului intrat in curtea noastra .Neavind proiect ... (vezi toată discuția)