Buna ziua,
Intr-o curte comuna am in proprietate un apartament in casa colectiva, precum si cota parte din curtea si intrarea comuna. Anul trecut vecinul meu care este proprietarul unui alt apartament in aceeasi casa colectiva, precum si coproprietar in cota parte al aceleiasi curti si intrari comune, a schimbat cheia de la poarta de intrare in curte, si refuza sa-mi dea o copie.
Am facut plangere, si a durat 11 luni ca politia sa trimita cazul la procuratura, si procuratura sa-mi trimita acasa o rezolutie cu NUP, motivand ca atat intrarea cat si curtea este comuna, si chiar daca am dreptul de coproprietate, fapta vecinului meu nu se incadreaza la tulburare de posesie.
Art. 220 cod penal spune: "Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani."
Din punctul mei de vedere, faptul ca vecinul a schimbat cheia de la intrare si nu ma mai lasa sa intru pe drumul comun care este in coproprietate si folosinta comuna a tuturor proprietarilor din imobil echivaleaza cu ocuparea in intregime al unui imobil, si se incadreaza perfect la art 220 cod penal, adica tulburare de posesie...
Voi ce spuneti??????
Cel mai recent răspuns:
apascalau , utilizator
18:04, 11 Aprilie 2013