avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu2012

Activitate claudiu2012

Răspuns la discuția Despre un eventual partaj
"Separatia de bunuri" presupune costuri la fel de mari ca in cazul unui partaj?
Buna ziua, am urmatoarea problema:
-am vandut impreuna cu sotia un apartament bun comun cu 29000 euro. Cu acesti bani am ridicat o casa la rosu. Banii s-au terminat. Urma sa finisam casa prin vanzarea unei garsoniere mostenire a sotiei. Intre timp sotia s-a razgandit si nu mai vrea sa vanda garsoniera.. ba mai mult vrea sa ne separam.. ea sa se mute in garsoniera.. si eu in casa neterminata.. deocamdata fara sa divortam. Problema se pune.. eu vreau sa continui constructia casei cu banii mei.. dar nu vreau ca in aventualitatea unui divort ea sa aiba pretentia la jumate din valoarea casei care intre timp va creste. Ce pot face in acest caz.. ? Ma gandesc daca o declaratie la notar prin care ea recunoaste ca suma investita de ea este de 14500 euro.. si prin care sa declare ca se separa de mine fara divort.. m-ar ajuta?
Răspuns la discuția Divort + partaj
Apartamentul e cumparat in timpul casatoriei.. poate dovedi eventual cu martor ca banii erau ai maica-sii.. (cumnatul). Nu aveam copii atunci si a fost achizitionat in februarie 2001. Deci faptul ca eu am donat garsoniera soacrei si ea ne-a cumparat apartamentul a fost o prostie din partea mea. Trebuia sa imi dau seama.. soacra era trecuta prin 3 sau 4 divorturi. Deci eu intru in casatorie cu garsoniera si ies.. cu nimic.
Discuție Divort + partaj
Buna ziua,

Doresc sa divortez si sotia nu vrea.. si este posibil sa nu se prezinte la proces. Avem 2 copii minori si dori sa obtin custodie comuna. Pot obtine divortul si fara sa se prezinte ea?
A doua problema.. inaintea casatoriei am avut o garsoniera pe numele meu in care am locuit cam 4 ani. Apoi la insistentele soacrei am donat-o catre ea, iar soacra ne-a cumparat un apartament cu 2 camere in conditiile in care garsoniera valora atunci 100 milioane iar apartamentul a fost 160 milioane. Soacra a cedat garsoniera cumnatului facandu-l proprietar. Intre timp soacra a decedat, iar cumnatul a cedat garsoniera iar catre sotie ca o compensare la mostenire (aveau de mostenit un apartament). Acum fiind in pragul divortului i-am cerut sa imi cedeze garsoniera si eu ii las apartamentul. Sotia nu vrea. In aceste conditii cumnatul cedand garsoniera ca o compensare la mostenire sotiei .. este bun comun sau e doar a sotiei?