avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre un eventual partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre un eventual partaj

Buna ziua, am urmatoarea problema:
-am vandut impreuna cu sotia un apartament bun comun cu 29000 euro. Cu acesti bani am ridicat o casa la rosu. Banii s-au terminat. Urma sa finisam casa prin vanzarea unei garsoniere mostenire a sotiei. Intre timp sotia s-a razgandit si nu mai vrea sa vanda garsoniera.. ba mai mult vrea sa ne separam.. ea sa se mute in garsoniera.. si eu in casa neterminata.. deocamdata fara sa divortam. Problema se pune.. eu vreau sa continui constructia casei cu banii mei.. dar nu vreau ca in aventualitatea unui divort ea sa aiba pretentia la jumate din valoarea casei care intre timp va creste. Ce pot face in acest caz.. ? Ma gandesc daca o declaratie la notar prin care ea recunoaste ca suma investita de ea este de 14500 euro.. si prin care sa declare ca se separa de mine fara divort.. m-ar ajuta?
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 09:31, 15 Iunie 2015
se poate face partaj si fara divort. se mai poate sa schimbati regimul matrimonial intr-un regim al "separatiei de bunuri" urmand ca de atunci incolo fiecare sa ramana cu ce achizitioneaza. La schimbarea regimului se face tot un fel de partaj in care se specifica ce si cat detine fiecare.
"Separatia de bunuri" presupune costuri la fel de mari ca in cazul unui partaj?
Se poate proceda la partajarea bunurilor comune, prin buna invoiala, la notar. Cat despere taxele acestuia doar el va poate edifica concret. Mergeti la un notar din localitatea Dvs, expuneti-i situatia si valoarea bubului (casa la rosu) si va va spune ce taxe se percep.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! imi poate spune cineva ce reprezinta, separatia de ... Ginodino Ginodino Buna ziua! Imi poate spune cineva ce reprezinta, Separatia de bunuri intre soti? Daca unul decedeaza si, casa este pe numele lui, celalalt sot are drept la ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)
Buna. va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. eu cu ... Stefi.iuh Stefi.iuh Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Eu cu sotia , nu mai suntem un cuplu de multa vreme. In fapt suntem despartiti. Eu locuiesc cu ... (vezi toată discuția)