avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate andalex24

Activitate andalex24

Mulțumesc pentru răspunsuri. Aștept sa văd dk cei de la ADP vor da curs solicitării pt marcarea locului în caz contrar voi solicita sa fac eu marcarea.
Buna seara,
de curand am achizitionat un apartament in sectorul 6 (Drumul Taberei) si am reusit sa preiau de la fostul proprietar locul de parcare inchiriat de la ADP S6. Am primit de la ADP un contract de inchiriere inclusiv cu o schita a locurilor de parcare din zona respectiva cu evidentierea locului care imi revine. Problema este ca cineva isi parcheaza masina pe locul meu iar in momentul in care am gasit locul liber am parcat masina si i-am lasat in geam nr. de telefon si contractul de inchiriere de la ADP. Surpriza a fost sa-mi gasesc seara masina blocata de a lui fara sa lase un nr. de telefon iar dimineata aveam masina plina de iaurt sau smantana si bineanteles a lui nu mai era. Greseala mea a fost ca am curatat-o si nu am anuntat politia. Dupa ce am plecat cu masina bineanteles ca iar a parcat pe acel loc. Am chemat politia locala si surpriza nu au putut sa faca nimic deoarece locul nu este marcat de ADP adica nu are numarul pe asfalt si astfel ei nu pot face poze care sa dovedeasca unde este locul. Asa ca eu care am platit locul de parcare stau si caut loc unde sa parchez iar altul care parcheaza abuziv nu este nici macar avertizat de politie. Mai mult mi-au spus ca daca reusesc sa-mi ocup locul si sunt blocat de respectivul sa ma adresez politiei rutiere.
V-ati confruntat cu asa ceva pana acum? Imi puteti recomanda ce as putea face? Cu siguranta cei de la ADP nu se vor grabi sa marcheze locurile.
Eu asteptam un raspuns clar despre noua reglementare diferita de normele vechi si vorbesc strict de legislatie care nu mai prevede obligatia de a inmana asociatiei copiile respective nu caut nod in papura nimanui, Sunt modificari aduse de legislatie de care asociatiile ar trebui sa se tina cont. Eu am obligatia de a informa si de a prezenta eventualele documente iar administratia sa-si extraga datele necesare nu sa faca arhiva de documente, iar noul regulament UE privind protectia datelor e proaspat pe la noi.
Referitor la copii se pot folosi in anumite circumstante dar nu e cazul sa dezvolt, exista prevederi chiar in codul fiscal.
eu am intrebat daca este legal sa ceara copii de pe contractul locuintei si de pe cartea de identitate? Dumneavoastra spuneti ca e legal, dar conform normelor in vigoare nu este legal
art. 33 alin 6 din legea 196/2018 privind asociatiile de proprietari specifica citez: La incheierea actului autentic sau, dupa caz, la pronuntarea hotararii judecatoresti ori a incheierii actului de adjudecare, notarul public sau, dupa caz, instanta de judecata ori executorul judecatoresc va mentiona in act ca noului proprietar ii revine obligatia sa prezinte presedintelui asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile lucratoare de la efectuarea transferului dreptului de proprietate, informatiile necesare, conform actelor de proprietate, in vederea calculului cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari pentru respectiva locuinta sau pentru spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta, si datele de contact ale proprietarului.
de asemenea art.38 alin 4 din OuG 97/2005 privind evidenta domiciliul si actele de identitate ale cetatenilor prevede ca: Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie pe baza actului de identitate persoanele care domiciliaza sau au resedinta in imobilul respectiv....

Deci, nicaieri nu se specifica ca trebuie sa prezint copii ale documentelor, doar sa-i prezint pentru stabilirea cotelor de intretinere informatiile necesare conform actelor de proprietate si CI-ul pt cartea de imobil. Vechile norme ale legii 230/2007 specificau ca trebuie sa depun contractul in copie la asociatie, noua lege vorbeste de altceva.
De curand am achizitionat un apartament iar presedintele asociatiei de proprietari mi-a solicitat o copie de actul de cumparare al apartamentului si de pe cartea de identitate.
Intrebarea mea este daca solicitarea este legala, tinand cont de art. 33 alin 6 din legea 196/2018 care specifica obligatia de a prezenta presedintelui asociatiei informatiile necesare conform actelor de proprietate si datele de contact ale proprietarului, deci nu specifica ca in vechile norme la legea 230/2007 depunerea copiilor.
Conform legii 188/1999 articole 57 alin 7 la concursul de recrutare candidații trebuie sa fie absolvenți de studii de master sau postuniversitare în domeniul administrației publice management ori în specialitatea studiilor. La fel este prevăzut și la art.66 litri. a pt concursul de promovare în funcții publice de conducere. La cine se referă aceste prevederi ținând cont de art 153 alin 2 din legea educatiei nationale nr 1/2011, care specifica ca absolvenților din perioada anterioara aplicării ciclurilor Bologna le sunt echivalate diplomele cu cele de master în specialitate. Mă gândesc ca se referă doar la cei care au terminat facultatea odată cu introducerea ciclurilor Bologna.
de acord cu dumneavoastra insa fondurile speciale conform legii 230 nu se pot crea decat la prezentarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul urmator in ceea ce priveste actionarea in judecata pana in prezent nu s-au deranjat, va dati seama ce inseamna 1.300.000 ron restante si penalitati pe care chiar daca noi cei buni platnici le-am achita administratia ridica din umeri cand este vorba de inapoierea banilor dupa recuperarea de la restantieri.

ynocentta a scris:

Daca masura creerarii celor 2 fonduri reprezinta vointa majoritatii exprimata prin vot in adunarea generala,atunci minoritatea are obligatia sa se supuna votului majoritatii
Nu este corecta masura de recuperare restante care provin din neachitarea obligatiilor a 2-3 proprietari ,dar este o masura care asigura acoperirea debitului inregistrat la furnizorii de servicii si continuitatii asigurarii serviciilor
In situatia in care exista interes asociatia de proprietari poate desfasura demersurile si procedura de recuperare restante direct impotriva rau platnicilor prin instanta de judecata
In temeiul disp art 49 din L nr 230/2007 asociatia de proprietari poate aplica penalitati pentru orice suma neachitata in termenul stabilit

reprezinta doar vointa a 8 persoane adica conducerea asociatiei dintr-un numar de 590 proprietari dar se pare ca au convocat o adunare generala si nu s-a intrunit cvorumul iar a doua oara au decis ei. eu le-am solicitat lista cu semnaturi pentru convocare conform normelor la legea 230, sa vedem daca peste sapte zile primesc vreun raspuns.
va rog sa ma credeti ca daca ar fi corecti si ar demara procedurile de recuperare de la restantieri as plati dar cand le spun ca ei nu fac nimic si prin masura asta restantierii tot nu vor plati iaR CAND II INTREB DACA IMI VOI RECUPERA SUMELE PT CELE DOUA FONDURI SPUN CA NU SE POATE ATUNCI CHIAR SUNT HOTARAt sa ii dau in judecata.
scuze dar tastatura imi face figuri.

Buna ziua,

asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa plateasca in jur de 50 RON la aceste fonduri pentru plata facturilor restante si a penalitatilor catre cei doi furnizori de utilitati. Datoriile si penalitatile au fost facute datorita faptului ca administratia nu s-a deranjat sa recupereze sumele restante de la restantieri niciunul nu a fost executat silit si astfel am ajuns la datorii de ordinul miliardelor. In aceasta situatie mi se pare ilegal ca noi proprietarii care ne-am achitat mereu la timp cotele de intretinere sa fim obligati sa platim si pentru restantieri. Am intrebat daca aceste sume ni le recuperam cumva, dar presedintele a spus ca nu avem cum. Atunci stau si ma intreb daca restantierii vor plati restantele daca ei sunt sustinuti de asociatie. Mentionez ca conducerea asociatei a fost schimbata de nenumarate ori dar degeaba nimeni nu face nimic. Este vb de o asociatie mare in str. Garii de nord nr.6-8, sase scari cu cate 99 de apartamente pe scara.
Nelamuririle mele:
- aceste fonduri sunt legale daca trebuie sa platesc datoriile altora?
- este corect sa se incaseze penalitati pentru sumele aferente acestor fonduri?

Va multumesc.#-o