Buna ziua,
Am luat un imprumut de la o banca(practic mi s-a transformat descoperirea de cont in credit de nevoi personale).
Cand s-a intocmit contractul, banca mi-a impus virarea pensiei in contul deschis la ei, si am facut o cerere in acest sens catre Casa de pensii.Evident, in contract este specificat faptul ca sunt de acord cu acest lucru. Atunci am fost de acord,pentru ca sotul meu lucra, si am considerat ca am de unde sa platesc rata, care este mai mare decat 1/2din pensie.(pensia e mica).Dar sotul meu si-a pierdut locul de munca, si acum nu ne mai ajung banii nici pentru mancare, darmite pentru toate celelalte cheltuieli.mai . M-am gandit sa fac o cerere la Casa de pensii sa primesc de acum incolo banii prin posta, pentru ca banca sa nu-mi blocheze toata pensia in situatia in care nu as mai putea plati integral rata la
credit. Vreau sa fac asta deoarece,din cate stiu, se poate pune poprire pe doar 1/3 din venit.
Dar nu stiu ce mi s-ar putea intampla daca procedez asa.
Va rog tare mult sa ma ajutati.
Va multumesc.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Dar daca imi mai puteti spune daca executarea silita se face pe toata pensia ,sau numai pe o parte?
Dar fiscul ne poate executa toata pensia? Din ce mai traim, in caz ca nu putem face nicicum rost de bani?
Pai, eu nu mai trebuie sa-mi intabul proprietatea. Eu nu mai am practic nici o proprietate din mpment ce am vandut-o. Cei care au platit casa, conform antecontractului, locuiesc acolo de un an. Pe mine ma intereseaza ce eventuala pedeapsa ne asteapta daca nu putem face rost de banii pentru impozit.( inchisoare?). Nu avem alte bunuiri, si singurele venituri ne sunt pensiile , si alea mici.
Buna ziua,
Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case, care a fost ipotecata.Cumparatorul a achitat integral pretul negociat, si a promis (fara sa fie specificat in antecontract ca achita impozitul pe vanzare. Ne-am bucurat ca scapam de ipoteca, si am incasat aproape doar valoarea creditului pe care il mai aveam la banca.Asta a fost acum un an. Peste o luna, conform antecontractului,urmeaza sa semnam contractul final. Dar acum cumparatorul nu mai vrea sa achite impozitul, asa cum a promis.
Noi nu avem banii pentru plata impozitului. Suntem amandoi pensionari, locuim la fiul nostru, si nu avem alte venituri decat pensia. Casa pe care am vandut-o a fost singua proprietate.
Va rog sa-mi spuneti ce ni se poate intampla in cazul in care noi vrem sa semnam contractul final, dar nu avem bani pentru impozit.
Va multumesc.