avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontrtact v-c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontrtact v-c

Buna ziua,
Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case, care a fost ipotecata.Cumparatorul a achitat integral pretul negociat, si a promis (fara sa fie specificat in antecontract ca achita impozitul pe vanzare. Ne-am bucurat ca scapam de ipoteca, si am incasat aproape doar valoarea creditului pe care il mai aveam la banca.Asta a fost acum un an. Peste o luna, conform antecontractului,urmeaza sa semnam contractul final. Dar acum cumparatorul nu mai vrea sa achite impozitul, asa cum a promis.
Noi nu avem banii pentru plata impozitului. Suntem amandoi pensionari, locuim la fiul nostru, si nu avem alte venituri decat pensia. Casa pe care am vandut-o a fost singua proprietate.
Va rog sa-mi spuneti ce ni se poate intampla in cazul in care noi vrem sa semnam contractul final, dar nu avem bani pentru impozit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: popniko66 , utilizator 10:00, 9 Octombrie 2012
Daca nu exista stipulatie contrara in antecontract, conform art. 1666 C civ, obligatia platii acele taxe cade in sarcina dvs, consecinte pot fi rezolutiunea contract si inapoierea contraprestatiilor dintre parti.
In cazul in care nu achitati impozitul, veti intampina greutati la finalizarea procedurii de tranzactionare imobil ,respectiv la intabularea dreptului dvs de proprietate asupra imobilului
Pai, eu nu mai trebuie sa-mi intabul proprietatea. Eu nu mai am practic nici o proprietate din mpment ce am vandut-o. Cei care au platit casa, conform antecontractului, locuiesc acolo de un an. Pe mine ma intereseaza ce eventuala pedeapsa ne asteapta daca nu putem face rost de banii pentru impozit.( inchisoare?). Nu avem alte bunuiri, si singurele venituri ne sunt pensiile , si alea mici.
Obligaţia achitării impozitului pe venitul realizat din vînzarea imobilului aparţine vînzătorului. Dacă nu puteţi dovedi asumarea de către cumpărător a acestei obligaţii, va trebui să plătiţi. Altfel, notarul (care este obligat să încaseze acest impozit) nu va autentifica actul.

Consecinţa va putea fi aceea că promitenţii cumpărători se vor putea adresa instanţei de judecată cu o acţiune prin care să solicite o sentinţă care să ţină loc de contract, dumneavoastră urmînd a fi obligaţi atît la plata impozitului, cît şi la plata cheltuielilor de judecată constînd din taxa de timbru şi onorarul avocatului reclamanţilor.

Dacă nu veţi achita impozitul, fiscul vă va urmări silit, executîndu-vă bunurile mobile, respectiv pensia. La fel vă va putea urmări reclamantul, pentru cheltuielile de judecată.

Nu se pune problema de a face închisoare. În niciun caz.
Dar fiscul ne poate executa toata pensia? Din ce mai traim, in caz ca nu putem face nicicum rost de bani?

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un antecontract pe motiv de neplata a impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator? mihacireasa mihacireasa Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)