avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate amaliatutu

Activitate amaliatutu

Mama mea a decedat acum 7 ani ,mi-a lasat o donatie prin notariat .din prima casatorie are un copil la care prin divort a renuntat la copil si drepturile lui ,copilul a ramas la sot .eu rezult din a doua casatorie .mama mea fiin inca in viata mi-a donat totul prin notariat .am 5000 m4 teren ,fanete ,pomi si arabil o casa si terenul 400 m,inca un teren de constructie de 300 m4,acest teren din urma il solicita fratele meu dupa mama sau in schimb vrea bani ,acest teren este donatia prin tribunal mamei mele din partea unui frate al dansei in schimbul sa ingrijeasca parinti ,pot sa imi fac certificate de mostenitor si titlu de proprietate fara fratele meu ,cat costa si cum sa procedez pt titlu de proprietate si certificatul de mostenitor.

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule pt ca acest lucru contravine regulamentului forumului. Va multumesc)
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri,situatia care ma nelinisteste este ca ,concubinul influenteaza bunica sa ma scoata din act ca sa poata ramane numai el proprietar pe casa pentru ca si-a refacut viata ,la monentul actual el locuieste in casa cu o noua concubine .Mi-a propus(concubinul) sa imi cumpere jumatate din materialele de casa ca eu sa renunt prin notariat la dreptul meu din casa si teren .
Bunica este foarte bine are pensie se intretine singura nu are problem de sanatate cat timp am stat in concubinaj am avut grija de dansa ,dar dupa ce ne-am despartit doar vizite ,in rest nu are nici un fel de problem. va multumesc frumos.
Bunica traieste ,contractual de vanzare cumparare este facut pe numele amandurora ,el vrea sa ma scoata din act?
Am stat in concubinaj 7 ani din care rezulta un minor de 4 ani care ai poarta numele tatalui ,minorul este in custodia mea primeste pensie alimentara ,ne-am despartit de 4 ani ,bunica concubinului care se afla in viata mi-a facut act de vamzare cumparare cu claza de intretinere la ambele parti,pe terenul specificat concubinul a ridicat o casa cu materialele cumparate in timpul concubinajului ,el acum vrea sa ma scoata din act ,este posibil tinand cont ca eu am copilul in crestere ?Ce sanse am si ce este de facut unde sa apelez. va multumesc.
divortul se judeca in grecia .
Nu ne judecam si in legatura cu copilul deoarece initial am cazut de comun acord sa ramana copilul la mine si el sa plateasca pensie alimentara singura conditie pusa de el a fost ca nu va semna niciodata pentru iesirea minorului din tara sa il pot duce in Romania,vrea sa il cresc aici sa fie aproape de tata .Numai ca atunci cand am fost la avocat ,el a spus (avocatul) ca a iesit o lege noua in care noi il imputernicim pe el sa mearga in locul nostru la divort si nu trebuie sa ne prezantam avocatul fiind platit de tatal copilului ,eu nu am lucrat in toti ani acestia pentru ca nu ma lasat ,atunci eu am semnat 3 harti fara sa citesc am avut incredere ca am ajuns totusi la o intelegere ,lucru la care am sperat tot timpul acum din cate stiu mai trebuie sa semnez la notar ca sa poata fi imputernicit avocatul sa se prezinte la tribunal ,dar nu stiu ce sa fac pentru ca sunt amenintata ca atunci cand o sa se finalizeze divortul ma da afara fara copil ,ma gandesc sa nu fi semnat ceva care dupa divort poate fi in favoarea tatalui pentru .
Multumesc pentru raspuns,ce pot face in cazul incare noi suntem in divort dar el ma ameninta ca dupa ce iese divortul ma da afara fara copil? va rog frumos un raspuns
Sunt casatorita in strainatate de multi ani nu ne mai intelegem (sotul este strain),am ramas doar pentru copil el nu este de acord sa lase copilul cu mine minorul are 4 ani .Eu nu am mai fost in tara de 3 ani de zile as vrea sa merg acum de sarbatori daca o sa pot ajunge la o intelegere sa mergem impreuna pentru ca altfel nu pot pleca deoarece nu semneaza pentru copil,eu ma gandesc in cazul in care reusesc sa mergem impreuna in tara sa i spun ca nu ma mai intorc cu el ,intrebarea mea este el poate pleca cu copilul din Romania fara acordul meu? mentionez copilul are cetatenia tatalui,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.