avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian35

Activitate Cristian35

Va salut,

Am si eu o problema, am imprumutat un colaborator cu o suma de bani si pana acum o luna ma tot ducea cu vorba ca mi-o returneaza.Acum nu mai raspunde la tel, mi-a filtrat toate numerele de pe care il sunam, Eu suma de bani i-am virat-o de pe numele meu in contul lui si la detalii am scris imprumut.Se poate face ceva? Am vre-o sansa de reusita? Ce ma sfatuiti.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Bunul propriu atacabil
Va salut, eu nu caut pe cineva sa imi spuna ca o sa castig eu tot, nu asta imi doresc, dar nici nu mi se pare corect sa stai cu cineva si desi nu ai contribuit cu nimic la unele lucruri totusi sa poti sa ceri jumatate.Mi se pare corect sa impartim ce am facut impreuna ( chiar daca nu eram casatoriti ), de genul renovari prin casa, achizitia unor bunuri ( tv,aragaz,etc ). Nu sunt tipul de persoana care sa dau un sut in fund cuiva si sa nu mai recunosc meritele celuilalt, dar nici sa fiu calcat in picioare si sa mi se ceara lucruri care nu se cuvin. Deci ca sa inchei eu nu dorec altceva decat sa optin niste sfaturi si niste idei de la oameni care au mai trecut prin asa ceva sau de la avocati care s-au confruntat cu astfel de situatii in instanta, pentru a ajunge la un rezultat corect si pentru mine si pentru ea.
Multumesc mult pentru opinie, daca mai imi poate da si alticineva sfaturi legate de situatia in care ma aflu, va rog orice opinie este binevenita.

Va mltumesc anticipat.
Va rog frumos indrumati-ma dvs, ca nu mai stiu ce sa fac
Am fost la avocat si mi-a spus ca dupa divort, la partaj intra si bunurile dobandite inainte de casatorie, dat find relatia mea de concubinaj de aprope 9 ani si ca se imparte si casa si parte din profitul facut ( inainte si dupa casatorie ) din firma in care eu sunt actionar 50%, cum se poate asa ceva?Eu nu mai inteleg nimic din legile din Romania care spun ca orice bun dobandit inainte de casatorie este bun propiu si un intra la partaj.
Va multumesc tuturor pentru opinii, voi merge la avocat si voi vedea ce se intampla ( se poate sa dovedesc cu martori ca aceasta casa care a fost a bunicilor, apoi prin contract de vanzare cumparare a parintilor si apoi prin contract de vanzare cumparare este a mea este defapt ca si o mostenire? ).

Multumesc mult.
Am inteles de la cineva, ca daca vine cu martori si spune ca, in momentul in care eu am cumparat imobilul, eram intr-o relatie de aprox 7ani si ca a contribuit si ea la cumpararea imobilului, poate sa ceara cota parte.Mentionez faptul ca vanzarea s-a facut cu suma de 1000lei deoarece era intre mine si parintii mei.
Va salut,

Eram intr-o relatie cu o fata de aproximativ 9 ani, acum 2 ani, ( nu eram casatorit ) parintii mei mi-au facut un contract de vanzare cumparea pe un imobil ( imobilul fiind dobandit de ei de la tatal mamei mele, daca are importanta acest lucru), intre timp m-am casatorit si din pacate suntem pe cale sa divortam. Ea ma amenninta ca o sa vrea parte din casa. Este posibil acest lucru?