Da aveti perfecta dreptate ce spuneti dumneavoastra,de aceea va si intreb trebuie sa apelez la serviciile unui avocat cu siguranta nu?stiti pe cineva,sau poate imi propuneti pe cineva chiar de pe forum,astept un raspuns chiar si in privat,pentru ca inca nu m-am consultat inca cu nici unul,decat aici in cadrul forumului si in familie acasa,pentru ca s-au jucat cu mintea mea destul si plus de asta dupa cum am mai spus sunt chemat si la testul poligrafic luni,pe care nici pe acesta nu l-am refuzat sa nu creada ca am ceva de ascuns.
Buna ziua,la testul poligraf poate participa si avocatul meu?am inteles ca testul nu este obligatoriu nu?problema este ca nici nu vreau sa-l refuz dar imi ajung interogarile sefilor timp de 3-4 ore 2 zile la rand,si pur si simplu mi-a ajuns atatea intrebari puse altfel cu acelasi raspuns,si 2 declaratii in zile diferite,parca as fi fost la politie,in fine unde lucrez ca inca mai lucrez sunt acuzat de niste lucruri disparute,care in final si cei care m-au interogat de la firma respectiva unde lucrez,ca dupa si cei care aveau contract cu firma unde lucrez eu,ba mai mult pe mine si pe alti 2 colegi ne-au luat pe rand la ''audieri''pe rand si inainte de asta ne-au cerut telefoanele mobile si mie personal codul imei,nu am avut nimic impotriva chiar le-am dat fara retinere pentru ca nu am nimic de ascuns,intr-un final s-a ajuns si la amenintari ca am sa iau 3 ani de puscarie daca nu spun tot ce stiu,si asta atentie ca m-i s-a spus de ei ca eu nu am luat nimic si ca am dat informatii sau am colaborat cu un fost angajat la acele lucruri disparute din cadrul firmei,problema este ca fostul angajat cunostea zonele respective chiar mai bine ca mine fiind angajat de 1 an iar eu inca am 7 luni de zile,in fine a2a zi iar ma chemat la asazisele audieri unde m-i s-a spus direct ca sunt direct intr-un grup infractional si ca sa spun tot ce stiu,si dupa iar declaratii pe foaie,chiar intr-un final le-am spus sa mergem la politie ca nu mai rezist pana si de familia mea s-a luat,de copil zicandu-mi ca nu este mai bine sa stau in libertate sa-l cresc decat sa stau 3 ani la puscarie?asta a intrecut orice masura chiar le-am spus sa nu mai implice familia cu serviciul sau ce urmaresc ei.ba mai mult m-i s-a spus ca mergem la testul poligraf,le-am spus ca mergem si acolo dar nu mai suport aceste acuze precum ca am colaborat cu aceea persoana,si acum de aceea si intreb poate veni sau mai bine zis asista si avocatul la acest test poligrafic?Tot aici intreb cum se procedeaza daca vreau si un avocat din oficiu.
-haideti sa facem atunci un mai scurt metraj:
-am revenit la fostul loc de munca anul curent dupa ce plecasem cu 3 salarii brute bonus compensatorii,CIM-ul fiind incheiat la data respectiva semnarii acordului.
-revenind la ei,dupa numai 6 luni(ditai compania de mare),imi ofera numai 2 salarii brute bonus pentru semnarea cordului,semnandul uitanduma doar la cate salarii scrie si de cand intra in valabilitate.
-greseala lor este ca a incheiat acordul cu mine pe primul contract,adica cel cu 3 salarii fiind incheiat anul trecut si inchis defintiv,intrebarea este ce pot face ca actualul CIM nu este pomenit in acord,si bineinteles are alta functie alte clauze dupa cate vad,si alt salariu,este posibil sa nu mai iau nici un banut?
Buna seara!imi puteti spune daca mai este ceva de facut in situatia mea?;
"-Am convenit prin prezentul ACORD incetarea contractului individual de munca inregistrat sub nr.-din date de - la ITM bucuresti,incepand cu data de 01.11.2012.
-La data lichidarii drepturilor salariale aferente ultimei luni lucrate,salariatul va primi un bonus brut echivalent unui salariu brut de incadrare.
-Fata de cele aratate,incetarea opereaza de la data mentionata,data de la care contractul de referinta nu mai produce efecte intre parti."
Ideea este urmatoarea:la acelasi angajator am mai fost angajat in trecut dar sub alta functie,in fine in trecut s-au dat 3 salarii compensatorii cum scrie si in contractul colectiv de munca ca se acorda de la 3 salarii in sus,am plecat de la ei dupa o perioada de 8 luni am fost rechemat din nou bineinteles pe alta functie cu un nou salariu cei drept mai mare,dupa alte 6 luni de la semnarea contractului individual pe alta functie dl.director vrea sa desfiinteze sau sa renunte la noi si sub forma de negociere ne cheama la el in birou pe fiecare in parte,spus si facut,subsemnatul dupa intelegerea verbala avuta semneaza acordul fara a se mai uita la nr contractului si la data incheierii lui,bineinteles ca era data primei angajari adica primul contract facut cu ei si pe alta functie si bineinteles alte clauze,si cel mai important salariul care era mai mic.contractul care l-am semnat a2a oara pe alta functie nu e specificat in prezentul acord si ca atare ei au gresit si de aceea intreb este posibil sa nu mai iau nici un salariu,pentru ca ei gresind a pus nr si data contractului pe care eu am plecat odata cu 3 salarii compensatorii.
-in alta ordine de idei in cele 6 luni petrecute eu nu am semnat protectia muncii,si va asigur ca este o companie mare de la noi.
Este posibil sa ma ajute ITM sau sa-mi dati un sfat ceva cum sa procedez?ca pe greseala efectuata de doamna de la resurse mi s-a spus ca mai pot cere un salariu,acum tot ma gandesc ca prima oara au fost 3...
S-au mai bine zis ce este de facut,cui trebuie sa ma adresez,sau daca pierd ceva in cazul asta!multumesc!