avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acord privind incetarea contractului individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acord privind incetarea contractului individual de munca.

Buna seara!imi puteti spune daca mai este ceva de facut in situatia mea?;
"-Am convenit prin prezentul ACORD incetarea contractului individual de munca inregistrat sub nr.-din date de - la ITM bucuresti,incepand cu data de 01.11.2012.
-La data lichidarii drepturilor salariale aferente ultimei luni lucrate,salariatul va primi un bonus brut echivalent unui salariu brut de incadrare.
-Fata de cele aratate,incetarea opereaza de la data mentionata,data de la care contractul de referinta nu mai produce efecte intre parti."
Ideea este urmatoarea:la acelasi angajator am mai fost angajat in trecut dar sub alta functie,in fine in trecut s-au dat 3 salarii compensatorii cum scrie si in contractul colectiv de munca ca se acorda de la 3 salarii in sus,am plecat de la ei dupa o perioada de 8 luni am fost rechemat din nou bineinteles pe alta functie cu un nou salariu cei drept mai mare,dupa alte 6 luni de la semnarea contractului individual pe alta functie dl.director vrea sa desfiinteze sau sa renunte la noi si sub forma de negociere ne cheama la el in birou pe fiecare in parte,spus si facut,subsemnatul dupa intelegerea verbala avuta semneaza acordul fara a se mai uita la nr contractului si la data incheierii lui,bineinteles ca era data primei angajari adica primul contract facut cu ei si pe alta functie si bineinteles alte clauze,si cel mai important salariul care era mai mic.contractul care l-am semnat a2a oara pe alta functie nu e specificat in prezentul acord si ca atare ei au gresit si de aceea intreb este posibil sa nu mai iau nici un salariu,pentru ca ei gresind a pus nr si data contractului pe care eu am plecat odata cu 3 salarii compensatorii.
-in alta ordine de idei in cele 6 luni petrecute eu nu am semnat protectia muncii,si va asigur ca este o companie mare de la noi.
Este posibil sa ma ajute ITM sau sa-mi dati un sfat ceva cum sa procedez?ca pe greseala efectuata de doamna de la resurse mi s-a spus ca mai pot cere un salariu,acum tot ma gandesc ca prima oara au fost 3...
S-au mai bine zis ce este de facut,cui trebuie sa ma adresez,sau daca pierd ceva in cazul asta!multumesc!
Cel mai recent răspuns: MariusSTEAUA , utilizator 23:21, 9 Octombrie 2012
-haideti sa facem atunci un mai scurt metraj:
-am revenit la fostul loc de munca anul curent dupa ce plecasem cu 3 salarii brute bonus compensatorii,CIM-ul fiind incheiat la data respectiva semnarii acordului.
-revenind la ei,dupa numai 6 luni(ditai compania de mare),imi ofera numai 2 salarii brute bonus pentru semnarea cordului,semnandul uitanduma doar la cate salarii scrie si de cand intra in valabilitate.
-greseala lor este ca a incheiat acordul cu mine pe primul contract,adica cel cu 3 salarii fiind incheiat anul trecut si inchis defintiv,intrebarea este ce pot face ca actualul CIM nu este pomenit in acord,si bineinteles are alta functie alte clauze dupa cate vad,si alt salariu,este posibil sa nu mai iau nici un banut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din bonusul primit la disponibilizare s-a retinut contributia la somaj iar eu am primit indemnizatie. ulterior a trebuit sa restitui indemnizatia, este corect? const_57 const_57 Buna seara, In 2011 am fost disponibilizat cu un bonus in cuantum......f. mare. Pe fluturas suma este trecuta ca prima de fidelitate si este componenta a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, referitor la o remarca din articol, "În primul rând, ... deea_cassie deea_cassie Buna ziua, referitor la o remarca din articol, \"În primul rând, subliniem că salariul de bază nu este afectat de zilele libere legale, el se acordă ... (vezi toată discuția)
Bonus anual de performanta - salariat AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Pentru acordarea unui bonus anual variabil unui salariat, este necesara incheierea unui act aditional sau incheierea unei anexe, daca acesta nu ... (vezi toată discuția)