avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, referitor la o remarca din articol, \"În ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, referitor la o remarca din articol, "În primul rând, ...

Buna ziua, referitor la o remarca din articol, "În primul rând, subliniem că salariul de bază nu este afectat de zilele libere legale, el se acordă indiferent de zilele lucrătoare sau nelucrătoare dintr-o lună.", am o speta:
Eu am lucrat pana la 6 iunie (4 zile, inclusiv 1 si 5 iunie, libere legal) intr-o companie. Am recuperat cele doua zile in luna mai, cand am fost platita pe langa salariul pe luna mai, conform contractului colectiv de munca, inca 50% bonus pentru fiecare zi, insa pentru luna iunie, am fost platita numai 2 zile din cele 4 lucrate. Compania spune ca m-a platit in luna mai, insa salariul meu ar fi trebuit sa fie acelasi pentru mai, iar pentru iunie sa fiu platita cele 4 zile contractuale pe care le-am lucrat. A procedat corect compania? Ce pot face ca sa o reclam? Mentionez ca mi-au raspuns scris ca au procedat corect din punctul lor de vedere, deci nu exista loc de intelegere cu ei. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 21 Iulie 2023
dvs spuneti ..Am recuperat cele doua zile in luna mai, cand am fost platita pe langa salariul pe luna mai,... din 4 zile, 2 au fost solutionate in luna mai ..asadar , au mai ramas 2
Nu inteleg cum ati recuperat 2 zile din iunie in mai. Apoi ati fost platita in plus pe mai daca ati facut suplimentar.
Pentru luna mai am primit salariul complet.
In acea luna am lucrat 21 zile din 23 (inclusiv data de 1) si am fost libera 3 zile (pentru 1 mai si pentru 1 si 5 iunie, in avans, deoarece in 7 iunie am incheiat contractul de munca).
In luna iunie, am lucrat 4 zile dintre care 2 libera nationale, si am primit salariu numai pentru doua dintre ele.
Intrebarea mea este : cum poti plati o zi lucrata in luna iunie cu salariul din luna mai? Nu este normal.
deea_cassie, utilizator
Pentru ca in 7 iunie se incheia contractul de munca, am fost nevoita sa recuperez liberele in avans, in luna mai.
Salariul pentru luna mai a fost neschimbat, iar in iunie mi-au platit doar 2 zile din 4 lucrate, practic am ramas cu cele 2 zile libere nationale lucrate, recuperate cu liber in luna mai, dar neplatite.
Pentru ca zilele libere nu trebuiau sa afecteze salariul din luna mai, ei spun ca m-au platit pentru acele doua zile pe langa salariul de mai, dar nu este asa, ei mi-au platit acele doua zile in cadrul salariului din mai, nu in plus.
deea_cassie, utilizator
pai le-ati avut libere
recuperate cu liber in luna mai, dar neplatite.

Alte discuții în legătură

Recuperare zile lucrate in weekend marauder marauder Eu stiu asa...daca angajatul lucreaza sambata, atunci are liber duminica (zi nelucratoare) si luni (libera pt ziua de sambata lucrata). Angajatul va primi ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare si ore lucrate in timpul de repaus saptamanal olf olf Buna ziua, Va rog sami spuneti cum trebuie retribuite orele suplimentare lucrate in zilele normale de lucru , adica peste cele 8 ore/zi , 5 zile/ saptamana, ... (vezi toată discuția)
Timp de munca cristichihaia cristichihaia Stimati domni si doamne , Va rog sa ma indrumati si sa-mi dati pe cit posibil un raspuns argumentat cit mai bine pentru a putea sta de vorba cu angajatorul ... (vezi toată discuția)