Ne-a fost repartizat de catre Consiliul Local un apartament in baza legii 114/1996 . Acum , dupa 10 ani s-a aprobat scoaterea la vanzare a acestui apartament .Intrebarea mea este daca pot sa ne ceara un avans de 30% tinand cont ca , citind aceasta lege , am inteles ca avansul pe care trebuie sa-l platim este de 10% .
Multumesc pentru raspuns si as mai avea o intrebare . Pot incheia acum de la data de 16 oct.2012 contract cu A.J.O.F.M. pentru plata contributiei pe inca 11 luni pentru ca , mai apoi , sa pot beneficia de indemnizatie ?
Am lucrat 4 ani continuu la o societate din 01 dec 2007 dupa care am fost trimisa in somaj prin restructurare de post 16 noi.2011. Am primit somaj 9 luni pana in 16 aug 2012 . Pe data de 14 sept m-am angajat pe perioada determin.(1 luna ) pana pe 15 oct . Am fost azi la A.J.O.F.M. pt a-mi depune dosarul pt indemniz. de somaj si mi s-a spus ca nu mai pot primi aceasta indemnizatie pt ca , deci am 12 luni lucrate in ultimele 24 luni , faptul ca in aceste 24 luni 9 am primit somaj ma aduce in situatia de a nu mai putea beneficia de inca 9 luni de somaj .Cat de adevarat este ceea ce mi s-a spus pt ca in legea somajului nu am gasit aceasta conditionalitate .
In anul 2002 am beneficiat eu si sotul meu de o locuinta cu chirie de la primarie . Criteriile de care s-a tinut cont au fost legate de faptul ca aveam fiecare sub 35 ani , nu am detinut niciodata o locuinta si mai aveam si 2 copii. Mentionez ca nu este vorba de locuinta ANL .Ne-au spus atunci ca , dupa 5 ani , apartamentele vor fi puse in vanzare si le vom putea cumpara . Nici pana acum nu s-au scos la vanzare . Cand am pus intrebari am primit raspunsuri evazive de genul : aceste locuinte au fost construite in baza unei legi sau ordonante 90 care trebuiau vandute dupa cei 5 ani si , pt ca nu s-a intamplat asta atunci , "s-a creat" o situatie care a dus Primaria in situatia de a nu mai putea vinde aceste apartamente . Va mai pot spune ca dupa primii aprox.3 ani chiria s-a triplat ( 200lei lunar) si ca am platit chiria in toti acesti ani Directiei de Administrare Publica Locala ( societate comerciala ) si nu Primariei . Cred ca este o situatie destul de incurcata , pe care nu reusim sa o intelegem , in cadrul Primariei si , din aceasta cauza , v-as ruga sa ne spuneti si noua cum putem actiona , daca putem , pt a cumpara acel apartament si in ce conditii .
Va multumesc !