avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta

In anul 2002 am beneficiat eu si sotul meu de o locuinta cu chirie de la primarie . Criteriile de care s-a tinut cont au fost legate de faptul ca aveam fiecare sub 35 ani , nu am detinut niciodata o locuinta si mai aveam si 2 copii. Mentionez ca nu este vorba de locuinta ANL .Ne-au spus atunci ca , dupa 5 ani , apartamentele vor fi puse in vanzare si le vom putea cumpara . Nici pana acum nu s-au scos la vanzare . Cand am pus intrebari am primit raspunsuri evazive de genul : aceste locuinte au fost construite in baza unei legi sau ordonante 90 care trebuiau vandute dupa cei 5 ani si , pt ca nu s-a intamplat asta atunci , "s-a creat" o situatie care a dus Primaria in situatia de a nu mai putea vinde aceste apartamente . Va mai pot spune ca dupa primii aprox.3 ani chiria s-a triplat ( 200lei lunar) si ca am platit chiria in toti acesti ani Directiei de Administrare Publica Locala ( societate comerciala ) si nu Primariei . Cred ca este o situatie destul de incurcata , pe care nu reusim sa o intelegem , in cadrul Primariei si , din aceasta cauza , v-as ruga sa ne spuneti si noua cum putem actiona , daca putem , pt a cumpara acel apartament si in ce conditii .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 09:49, 8 Octombrie 2012
se poate actiona doar prin instanta pe obligatia de a face, adica sa-i oblige sa va vanda...insa trebuie sa consultati un avocat la cazul in septa sa identifice ce temei juridic are toro ce spuneti...pentru a sta trebuie sa faca ceva cercetari ca , intr-adevar situatia este foarte incurcata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont chirie anl loredana-g loredana-g Buna ziua. Locuiesc de 5 ani intr-un apartament Anl cu contract de inchiriere. Am facut cere la mine la servici pt decont deoarece lucrez in sistemul ... (vezi toată discuția)
Opereaza tacita relocatiune? iolanda15 iolanda15 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sunt beneficiara unei locuinte ANL prin programul pentru tineri pana la varsta de 35 de ani. Am ... (vezi toată discuția)
Chirias la primarie in bloc fara autorizatie de constructie goghita goghita Sunt chirias ANL in celebrele blocuri construite in Timisoara, fara autorizatie de constructie despre care vuieste toata presa. De aprox 1 an se cearta ... (vezi toată discuția)