avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2033 soluții astăzi
Forum Activitate cerb

Activitate cerb

Buna ziua
Acum 4 ani in Adunarea Generală a asociatiei s a decis pentru toți propietari care și au montat centrala termica sa nu plătească diferențele de la căldură și apă menajeră. Este legală hotărârea ?
In prezent pe scară sunt și apartamente legate la contorizare individuala pe agent termic( instalație pe orizontala) cât și cu centrale termice. Propietari care au centrale termice au dreptul să nu plătească
diferențele la agentul termic ,cu toate că conducta de agent termic trece pe interiorul scări de jos până la ultimul etaj?
Mulțumesc!
Mulțumesc.
Pe scara blocului este montata contorizare individuala pe agentul termic pe orizontala( țevile trec pe casa scării) ,țevile pt încălzire pe verticala s au anulat. Sunt apartamente care au centrala pe gaz de câțiva ani , la plata pt încălzire cât și pt apa calda legal pot fi puși la plata diferențelor?
Personal ce demersuri sunt necesare de a întreprinde pentru a fi în legalitate cu centrala pe gaz montata anul trecut?
In cazul in care nu primesc un aviz favorabil, pot solicita debranșarea doar de la apa calda?

Mulțumesc anticipat
Am înțeles.
M am încălzit cu centrala termica ,mai puțin o lună când am folosit încălzirea Cet ului . Ce demersuri trebuie făcute pentru a fi în legalitate sau in acceptul asociației ?

Nu înțeleg ,dacă tot avem distribuție orizontala cu gigacalorimetru la ușă ,de ce sunt nevoit să plătesc diferente dacă consumul meu este cel indicat de aparat? La gaze,la curent plătesc cat indica aparatul,de ce la ei este diferit ?
Liliana Gradinaru a scris:

Fie va debransati, fie platiti. Ca sa nu platiti, va debransati. Cam asa stau lucrurile.
Nu imi este clar cu ce v-ati incalzit, insa nu asta a fost intrebarea.

Buna ziua

Va solicit ajutor pentru a rezolva ,pe temei legal , o problema cu asociația de locatari.
Anul trecut pe scara blocului am instalat branșament individual pe orizontala cu gigacalorimetru la fiecare apartament. Am vorbit la asociație și am întrebat dacă pot monta și centrala pe gaz ,dacă tot fac aceste modificări. Răspuns ,verbal,afirmativ și mi au cerut să vorbesc și la CET Govora. Am fost la CET și răspunsul a fost afirmativ că nu pot impune ce sa fac eu pe proprietate mea și mai ales că nu m am debranșat ,sunt legat pe instalația orizontala,verificată de CET. Am fost și la primărie și am primit același răspuns. Exista o hotărâre de consiliu județean în care nu permit instalare de centrale pe gaz decât cu exceptii de doi ani . Cert este că se pun dar cu intervenții.
Înainte ,acum 16 luni,am depus o cerere de debranșare totala de la CET dar nu am primit nici un răspuns .
De la asociație in timpul iernii am folosit o lună( decembrie) de proba ,instalația termica orizontala sa vad ce costuri generează și dacă am scurgeri.
Cei de la asociație m au pus și în lunile următoare la plata diferențelor atât la agentul termic cât și la apa calda ( și în prezent plătesc diferențele) pe motiv că nu am aprobare( CET Govora ) . Le am spus că nu am scris dar răspunsul de la biroul lor este că nu au treabă cum mă folosesc eu de instalații.
Vă întreb:
1-ce este nevoie sa fac că sa nu plătesc aceste diferențe- tevile de apa calda sunt sudate
2- dacă nu sunt in termenii legali, ce este nevoie să întreprind sa nu mai fiu pus mereu în situația neplăcută cu cei de la asociație?
3 - dacă nu folosesc agentul termic de incalzire in nici o lună, de ce sunt nevoit să suport la plata acele diferente

Mulțumesc !
Mulțumesc!
Buna ziua
1. Persoanele care sunt proprietari de apartament și locuiesc 5-10 zile in apartament pot fi luați în considerare că număr de persoane la cheltuielile asociației?
2. De la ce vârstă trebuie declarați ca persoane locuibile copii la cheltuielile de asociație
3. In cazul in care nu se declară numărul de persoane locuibile corect in apartament la asociație ce se poate întreprinde?
Am înțeles. Mulțumesc pentru răspunsuri și promptitudine!
Mulțumesc. Părinții mei nu sunt interesați de proprietățile soțului,vor sa fie liniștiți. Mă scuza ți de lipsa mea de înțelegere ,dar cum pot ajunge la partaj părinții mei daca copilul soțului nu are dreptul la apartament și nici nu sunt interesați de așa ceva? Ma refer in cazul in care decedează soțul înainte.
Mulțumesc pentru răspunsuri. Înțeleg că copilul soțului nu are dreptul la apartamentul meu dobândit înainte de căsătorie ,doar soțul. Este corect? Și nici în cazul în care soțul decedează înainte? Mulțumesc!
Buna ziua. Urmează să mă căsătoresc și viitorul meu soț are un copil din căsătoria anterioara și amândoi avem proprietății. In apartamentul meu locuiesc cu părinții. Întrebare : in urma căsătoriei și în caz de decesul meu ,copilul soțului are dreptul la apartamentul meu deținut înainte de căsătorie și dacă da,părinții mei pot fi în pericol de a rămâne fără locuință sau sa fie obligați să despăgubească copilul sau soțul supraviețuitor? Mulțumesc anticipat!