Rog raspuns urgent daca comisia de disciplina ma poate cita la audieri in timpul concediului de odihna? Sunt functionar public. Nu am gasit legal scris asa ceva. Va multumesc,
O sa fac pulbic tot ce urmeaza acestei situatii dictate politic PSD si anume iata ce am primit azi, cu toate ca sunt in concediu de odihna :"
Citatie emisa la 12 nov.2008 (antet corect ...com.de discipl. etc.), catre d-na...... (corect), va comunicam ca pe rolul Comisiei de disc. din cadrul Primariei Tuzla . a fost inreg. declaratia (sesizarea), referitoare la activitatea desfasurata de dvs. cu prilejul alegerilor locale din anul 2008, organizate pe raza comunei Tuzla, jud. Constanta. Avand in vedere sesizarea (declaratia) Comisia de disciplina in baza art.35 alin.1 si 2, din Hot.1344/2007 a hotarat in cadrul sedintei din 11.11.2008 convocarea dvs. in 20.11.2008 orele 13.00 la sediul Primariei Tuzla, jud.Cta, in vederea audierii in fata com.de discipl. Nota: In baza art. 37 alin.1 din HG 1344/2008 privind normele de organizare si functionare a com.de discipl. anexam in xerocopie sesizarea (declaratia) inregistr.cu nr./2008."
Aceasta e citatia primita transcrisa de mine mai pe scurt. Declaratia care a facut-o un membru PSD am expus-o mai sus. Deci presedintele de comisie de discipl. incalca legea clar spunand in citatie ce nu scrie in declaratie (sesizare). Pt. ca de fapt nu e sesizare. In declaratie Vasile Dragan spune ca "in timpul campaniei electorale la mitingul de pe terenul de fotbal a venit dna....." nu scrie nicaieri data cand s-a intamplat evenimentul si cand am fost acolo, nici macar anul, de unde a dedus dl. pres.de comisie care e adevarul???? Ce sa inteleg prin asta??? E strigator la cer, asta e ...cum mai spun colegii pe aici "comisiile de discipl. sunt slugile primarului fac ce le ordona acesta. Normal ar fi trebuit clasata sesizarea pt ca nu are toate datele de identificare, dar uite excesul de zel si cum sa supere comisia primarul nu??? Vom merge la un avocat ca m-am saturat ! Daca era ceva adevarat taceam din gura, asa nu se poate, ori...ori. Ma intreb, la audieri daca isi aduce cativa psd-isti devotati ca el care mint asemeni lui, eu ce fac?
Pt.ca nimic nu e adevart din tot ce spune in afara de faptul ca am asistat la miting, nu numai eu, erau majoritatea din primarie, pt.ca sunt locuitori ai comunei. Astept comentarii...care in timp poate ca sunt utile si altora ca noi . Multumesc tuturor pentru interes. Am scris si localitatea, tot aproape pt. ca probabil nu ma pot opri aici...
Ms.de incurajari, deja unul din colegi a facut plangere penala iar ceilalti suntem martori, l-a chemap la audieri procurorul pe primar, e verde albastru. Am mai postat in acest sector si ceva despre functionar public/campanie electorala ca sa vada si alti colegi din tara ce se intampla , cata bataie de joc este asupra noastra, cum unii care ajung sefi calca totul in picioare crezand ca sunt doar ei si cerul. Asa zice al nostru. Mentionez : a fost instructor auto pana a fi ales anul asta primar, iar consilier personal si-a luat un fost coleg tot instructor auto, fara studii...., care pe timpul lui Ceausescu a fost secretar de partid la Energia Cta si la Navrom. O sa solicit la CNSAS prin cerere sa vedem , suntem siguri ca a facut politie politica, dupa cum se comporta ambii cu noi toti angajatii din primarie.
Multumesc f.mult pt.raspuns, o sa postez finalul acestei sesizari facute de un membru al unui partid contra persoanei mele. Dar pentru buna dispunere a dvs. cat si a altor cititori iata cum arata declaratia ca asa a numit-o nici macar nu e sesizare:
"Subsemnatul....din...str....declar urmatoarele: in timpul campaniei electorale de la mitingul de pe terenul de fotbal d-na...
era inarmata cu un aparat foto si adresa injurii la adresa lui ....de la judet si a dlui ...viitor primar la care eu i-am zis ca nu e frumos ceea ce face bineinteles ca era in timpul serviciului si totodata facand si anticampanie prin comuna".
Mentionez greselile de formulare sunt exact asa cum am scris, membrul devotat partidului si primarului l-a scris.
Specific, sunt numai minciuni ...in primul rand nu se spune data cand a avut loc mitingul (in 2000, 2004), am facut poze cu un nepot, am pozat baloanele rosii etc. Injurii??? Nu sunt nebuna in primul rand, ca femeie sa merg sa zic prostii etc.iar prin comuna nu am fost niciodata, e strigator la cer cum pot unii sa minta. Ar fi trebuit clasata o asemenea sesizare car comisia de disciplina de teama primarului a lasat sa se mearga mai departe. Cum ma pot apara???? Aratand adevarul stiu dar....totusi astept sfaturi urgent si utile. Multumesc,
Sunt functionar public, sunt in afara programului de lucru, e ora 17.00 trec pe langa un miting electoral, ma oresc , ascult, ca simplu alegator ma intereseaza pe cine aleg sa votez. Am dreptul sa fiu acolo? Nu m-am manifestat in nici un fel, dar s-a tinut minte si acum mi s-a facut sesisare la comisia de disciplina ca asa am facut propaganda politica.
In Legea 188 statutul f.p. - sanctiuni : Art.70 lit. i) spune ca "exprimarea sau desfasurarea, in calitate de functionar public ori in timpul programului de lucru, a unor opinii sau activitati publice cu caracter politic";
Imi puteti spune mai concret avand in vedere situatia de mai sus daca pot fi sanctionata? mi se pare o ingradire a libertatii civile , cf. Constitutiei. Rog raspuns urgent. Ms.
D-le Dan multumesc pt.gestul dvs.dar eu pe net am gasit la art. mentionat de dvs. un raspuns care nu corespunde realitatii la care eu solicit sprijin si anume :
Art. 246. - Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta functionarului public, care, în exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu îndeplineste un act ori îl îndeplineste în mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Dl. primar nu e functionar public, eu puneam intrebarea in numele tuturor de aici de la noi implicati, cum ne putem apara de aceasta situatie mentionata in textul posta anterior.
Buna ziua, sunt angajata a unei primarii din jud. Constanta. Nu mi-e teama sa-mi dau datele pentru ca nu am gresit cu nimic, noi majoritatea functionarilor din primarie . Noul primar ales din partea PSD , la alegerile din iunie 2008 dl. X a facut o sedinta cu noi in care ne-a zis mai multor persoane sa ne dam demisia "altfel plecam cu tinicheaua de coada". Am intrebat pentru ce motiv. Noi nu am gresit cu nimic. Se aud si acum fel si fel de zvonuri prin comuna ca ar fi zis ca ii schimba pe toti cei vechi si iata ca zvonurile devin realitate. Intrucat nimeni nu si-a dat demisia au inceput sa curga sesizarile la comisia de disciplina, unde unii colegi au cate 2-3 sesizari. Mentionez ca majoritatea lucram de peste 10 ani in primarie si pana acum am avut o singura sesizare la comisia de disciplina pt.un coleg care consuma alcool des. Insa acum dl. primar doreste sa desfaca contr.de munca unui coleg de ex. pt.ca a intarziat 15 min. la condica. Acesta este doar un exemplu. Altor doi colegi le-a fabricat sesizare ca in campania electorala din iunie au fotografiat la un miting PSD si au vociferat. Mentionez ca era la ora 17 in timpul liber si nici vorba de vociferari etc.As dori sa lasati mesaje ce se poate face legal cum se poate interveni pentru ca dl. primar sa ne lase sa ne facem datoria in liniste pentru ca noi il vrem dar dansul nu ne vrea. Mereu ne spune ca orice ordin da noi trebuie sa-l executam fie ca e bun fie ca e rau. Am facut sesizare si la prefectura si pana acum nu s-a luat nici o masura. Ce mai putem face??? suntem disperati, lucram in stress, cu teama sa nu gresim sub nici o forma cu nimic ca sa nu ne pierdem locul de munca. Eu consider totul abuz de putere, incalcarea grosolana a codului muncii, a legii 188 - statutul f.p. in care se zice ca o sesizare la comisia de disciplina se face daca are legatura cu atributiile functionarului si daca a fost vatamata o persoana etc. Asteptam sfaturi si indemnuri pt.ca nu stim ce am putea face sa-l convingem sa ne lase in pace. Unde e stabilitatea in functie, ni se baga pumnul in gura daca avem alte opinii personale in timpul liber, se incalca Constitutia etc. Astept comentarii.