avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... pot fi citat in comisie disciplina daca sunt in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

pot fi citat in comisie disciplina daca sunt in concediu odihna?

Rog raspuns urgent daca comisia de disciplina ma poate cita la audieri in timpul concediului de odihna? Sunt functionar public. Nu am gasit legal scris asa ceva. Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:57, 19 Noiembrie 2008
ghel a scris:

Rog raspuns urgent daca comisia de disciplina ma poate cita la audieri in timpul concediului de odihna? Sunt functionar public. Nu am gasit legal scris asa ceva. Va multumesc,

Potrivit art. 19 din H.G. nr. 1.344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiilor de disciplina, unul dintre principiile care stau la baza desfasurarii activitatii comisiei de disciplina este garantarea dreptului la aparare al functionarului public, principiu care consta in: dreptul de afi audiat, dreptul de a prezenta dovezi in aparare si dreptul de a fi asistat de un avocat. Functionarul public cercetat trebuie sa semneze procesul verbal incheiat in urma audierii. Cum ar putea fi respectat acest principiu daca functionarul public este in concediu medical, deci lipseste de la serviciu?
Precizez ca art. 30 din acelasi act normativ instituie obligativitatea procedurii cercetarii administrative, procedura ce presupune atat audierea functionarului public a carui fapta a fost sesizata ca abatere disciplinara cat si administrarea probelor.
Si acum sa raspund direct, in baza experientei pe care o am ca fost presedinte al comisiei de disciplina: da, va poate trimite citatie acasa pentru a fi audiat, dar dvs. sunteti in imposibilitatea de a va prezenta! Concediul dvs. medical impiedica desfasurarea activitatii comisiei de disciplina!
In concluzie, va urez multa sanatate!
Multumesc f.mult!
De la concediu medical la concediu de odihna este mare diferenta ....;)

Daca sunteti in concediu de odihna , puteti fi chemat la audieri .... legea nu prevede nicio interdictie in acest sens.
Aveti dreptate, noaptea toate pisicile sunt negre (am scris "concediu medical" in loc de "concediu de odihna")!

Imi mentin opinia si va rog sa cititi "concediu de odihna" in loc de "concediu medical"! Legea nu prevede interdictia citarii pentru audiere, inclusiv la domiciliu, a functionarului public aflat in concediu de odihna dar nu prevede nici obligativitatea prezentarii la comisia de disciplina, in urma citarii, a functionarului public aflat in acest tip de concediu! Din contra, in H.G. nr. 1.344/2007 sunt reglementate, in plus fata de prevederile anterioare, o serie de masuri de protectie a functionarului public a carui fapta a fost sesizata ca abatere disciplinara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie de disciplina ContSters48647 ContSters48647 As avea doua articole din H 1344/2007 privind comisiile de disciplina care mi se pare ca sunt contrare: art.43 "Comisia de disciplină are obligaţia de a ... (vezi toată discuția)
Sanctiune administrativa ContSters48647 ContSters48647 Daca o persoana a fost scoasa de sub urmarirea penala dar i s-a aplicat sactiune cu caracter administrativ-amenda- pentru savarsirea infractiunii prev si ped ... (vezi toată discuția)
Solicitare copie raport cercetare comisie disciplina cyan cyan Exista posibilitatea ca una dintre partile implicate intr-o cercetare disciplinara sa solicite o copie a raportului comisiei de disciplina? Care este temeiul ... (vezi toată discuția)