avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicitare copie raport cercetare comisie disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicitare copie raport cercetare comisie disciplina

Exista posibilitatea ca una dintre partile implicate intr-o cercetare disciplinara sa solicite o copie a raportului comisiei de disciplina?
Care este temeiul legal?
Este legal ca partea care a intocmit referatul de sesizare sa nu fie convocata la comisia de disciplina?
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 18 Mai 2016
la intrebarile puse de dvs, cu toata stima, va pot spune ca gasiti raspunsul in reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului, intrucat legislatia in materie este aplicabila sectorului bugetar.
Multumesc pentru raspuns.
In cazul in care nu este prevazut in RI sau ccm se poate solicita copia raportului doar pe baza faptului ca a fost parte in cercetarea disciplinara?
Numai cel cercetat poate contesta decizia de sanctionare sau si cel care a sesizat si nu este multumit de decizia CD?
In sistemul bugetar ce prevede legislatia in materie?
Se poate solicita acest lucru de cei care au fost implicati in cercetarea disciplinara.

HG 1.344 din 31 octombrie 2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină
- art.30 alin.4 : Persoana care a formulat sesizarea şi funcţionarul public a cărui faptă a fost sesizată pot participa la cercetarea administrativă personal sau pot fi asistate ori reprezentate de avocaţi, în condiţiile prevăzute de lege.

- art.43 : Comisia de disciplină are obligaţia de a asigura accesul neîngrădit al persoanei care a formulat sesizarea şi al funcţionarului public a cărui faptă a fost sesizată la documentele utilizate în sau rezultate din activitatea comisiei de disciplină privind fapta sesizată ca abatere disciplinară.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie de disciplina ContSters48647 ContSters48647 As avea doua articole din H 1344/2007 privind comisiile de disciplina care mi se pare ca sunt contrare: art.43 "Comisia de disciplină are obligaţia de a ... (vezi toată discuția)
Mustrare scrisa pe baza unor inregistrari video din interiorul institutiei ContSters212795 ContSters212795 Buna ziua! am si eu o intrebare...Sunt functionar public..respectiv politist local si in urma cu cateva zile am primit acasa un plic,din partea comisiei de ... (vezi toată discuția)
Nemotivat..... gluten gluten Ce implica si care-i procedura cand un angajat absenteaza nemotivat o zi,de la serviciu ? Lucreaza 12/24 si nu a venit 12 ore .... Multumesc! (vezi toată discuția)