avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... comisie de disciplina
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

comisie de disciplina

As avea doua articole din H 1344/2007 privind comisiile de disciplina care mi se pare ca sunt contrare:
art.43 "Comisia de disciplină are obligaţia de a asigura accesul neîngrădit al persoanei care a formulat sesizarea şi al funcţionarului public a cărui faptă a fost sesizată la documentele utilizate în sau rezultate din activitatea comisiei de disciplină privind fapta sesizată ca abatere disciplinară."
art.54 "Documentele rezultate din activitatea de cercetare desfăşurată de comisia de disciplină, cu excepţia raportului privind propunerea de sancţionare, au caracter confidenţial şi se păstrează de secretarul acesteia, în situaţia în care şedinţele comisiei de disciplină nu au avut caracter public."
Ce sa inteleg de aici ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:36, 27 Noiembrie 2008
Regula ar reprezenta-o art. 43 iar exceptia art.54, adica acel;e situatii in care , data fiind natura functiei nu se pot face publice rezultatele cerectarii intreprinse de comisia de disciplina
Intr-adevar art.43 reprezinta regula, iar art.54 exceptia.
Art.54 se aplica in situatia in care sedintele comisiei de disciplina nu sunt publice; in acest caz, raportul privind propunerea de sanctionare nu are caracter confidential.
Deci sa inteleg ca eu trebuia sa-i asigur acces atat la dosarul cu procesele verbale incheiate cu ocazia intruniriri comisiei de disciplina cat si la registrul intocmit cu ocazia audierilor martorilor propusi de parti, intrucat audierile nu a avut caracter public
Cred ca nu ne-am facut intelesi :(
In cazul in care sedinta comisiei de disciplina nu a avut caracter public, singurul document care nu are caracter confidential este raportul privind propunerea de sanctionare, restul documentelor au caracter confidential.
multumesc pentru rabdare

Alte discuții în legătură

Cum pot sa aflu daca a fost depusa o plangere impotriva mea? levi75 levi75 Cum pot sa aflu daca a fost depus o plingere impotriva mea la un institut public si numelele celor care au depus plingerea si daca exista o lege care obliga ... (vezi toată discuția)
Solicitare copie raport cercetare comisie disciplina cyan cyan Exista posibilitatea ca una dintre partile implicate intr-o cercetare disciplinara sa solicite o copie a raportului comisiei de disciplina? Care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Persoana impotriva careia s-a facut o sesizare la comisia de disciplina, a solicitat prin intampinarea depusa sa i se comunice o copie a tututror ... (vezi toată discuția)