avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum pot sa aflu daca a fost depusa o plangere ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum pot sa aflu daca a fost depusa o plangere impotriva mea?

Cum pot sa aflu daca a fost depus o plingere impotriva mea la un institut public si numelele celor care au depus plingerea si daca exista o lege care obliga institutiile sa ne comunice, Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 16:24, 9 Aprilie 2012
daca este vorba de o sesizare de eventuale abateri disciplinare aceasta ajunge pe masa comisiei de disciplina, aceasta fiind singura de competenta a da solutii, potrivit HG nr.1344/2007.
in acelasi act normativ veti regasi procedura de cercetare administrativa.

Art. 54. - (1) Documentele rezultate din activitatea de cercetare desfăşurată de comisia de disciplină, cu excepţia raportului privind propunerea de sancţionare, au caracter confidenţial şi se păstrează de secretarul acesteia, în situaţia în care şedinţele comisiei de disciplină nu au avut caracter public.
(2) Rapoartele privind propunerea de sancţionare se publică de către comisia de disciplină la sediul autorităţii sau instituţiei publice în cadrul căreia aceasta îşi desfăşoară activitatea, cu excepţia datelor cu caracter personal, aşa cum sunt ele definite prin lege.

Art. 20. - (1) În desfăşurarea activităţii şi îndeplinirea atribuţiilor, membrii şi secretarul comisiei de disciplină au următoarele obligaţii:
..... d) să respecte confidenţialitatea deliberărilor şi a datelor cu caracter personal, în condiţiile legii.

Art. 39. - (1) Persoana care a formulat sesizarea se audiază separat de funcţionarul public a cărui faptă a fost sesizată ca abatere disciplinară. La solicitarea uneia dintre părţi şi cu acordul celeilalte, audierea se poate realiza în prezenţa persoanei care a formulat sesizarea şi a funcţionarului public a cărui faptă a fost sesizată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie de disciplina ContSters48647 ContSters48647 As avea doua articole din H 1344/2007 privind comisiile de disciplina care mi se pare ca sunt contrare: art.43 "Comisia de disciplină are obligaţia de a ... (vezi toată discuția)
Retrogradare secretar klaudia772001 klaudia772001 In cazul in care Comisia de Disciplina prin raportul elaborat propune retrogradarea din functie publica pe o perioada de pana la un an, in cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni disciplinare silvica1940 silvica1940 am primit sanctiune disciplinara, mustrare scrisa fara sa fiu cercetata prealabil. Am contestat-o in 5 zile la superiorul de drept. Am primit citatie de la ... (vezi toată discuția)