avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mustrare scrisa pe baza unor inregistrari video din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mustrare scrisa pe baza unor inregistrari video din interiorul institutiei

Buna ziua! am si eu o intrebare...Sunt functionar public..respectiv politist local si in urma cu cateva zile am primit acasa un plic,din partea comisiei de disciplina a institutiei in care lucrez , care contine un raport de propunere a sanctiunii disciplinare respectiv mustrare scris.
mentionez faptul ca in institutia in care lucrez sunt camere de supraveghere , iar membrii comisiei au luat aceasta decizie de a ma sanctiona pe motiv ca am stat in interiorul institutiei 2 ore , iar eu nu imi justific prezenta acolo deoarece trebuia sa fiu in teren.
In ziua respectiva am executat serviciul cu unul dintre ofiterii de serviciu ai institutiei caruia eu ii sunt subordonata si aceasta decizie de a sta in sediul institutiei a fost luata de el.
Comisia de disciplina poate folosi camerele din interiorul institutiei pentru a dispune o masura disciplinara? Acesta este roulul camerelor de supraveghere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 30 Septembrie 2015
Procedura cercetării administrative constă în:
a) audierea persoanei care a formulat sesizarea şi a funcţionarului public a cărui faptă a fost sesizată ca abatere disciplinară, a altor persoane care pot oferi informaţii cu privire la soluţionarea cazului sau a persoanelor desemnate să efectueze cercetarea disciplinară în condiţiile prevăzute la art. 31;
b) administrarea probelor propuse de părţi, precum şi, dacă este cazul, a celor solicitate de comisia de disciplină;
c) dezbaterea cazului.

În timpul audierii persoana care a formulat sesizarea şi funcţionarul public a cărui faptă este cercetată au obligaţia de a propune mijloacele de probă pe care le consideră necesare.

Administrarea probelor presupune analizarea probelor propuse în timpul audierii de către persoana care a formulat sesizarea şi de către funcţionarul public a cărui faptă este cercetată, precum şi a probelor pe care comisia de disciplină le consideră necesare.
(HG 1344/2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină)
Au fost parcursi toti pasii pe care i-ati enumerat de catre comisia de disciplina, dar ceea ce pe mine ma intereseaza este:
Pot fi cercetata disciplinar pe baza unor inregistrari de pe camerele de supraveghere din interiorul institutiei? ideea este ca eu ma aflam in subordinea unui ofiter de serviciu care coordoneaza toata activitatea oamenilor din teren in lipsa sefilor ..si deciza a fost a lui de a ramane la sediul institutiei, mie in fisa postului imi scrie ca trebuie sa respect intocmai toate ordinele ofiterului de serviciu care este factorul decizional in lipsa sefilor.
Care este fapta savarsita de dvs care constituie abatere disciplinara ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mustrare scrisa ciancu ciancu Vă rog să mă ajutați cu părerea dumneavoastră... În speță, un funcționar public a fost sancționat cu mustrare scrisă ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa aflu daca a fost depusa o plangere impotriva mea? levi75 levi75 Cum pot sa aflu daca a fost depus o plingere impotriva mea la un institut public si numelele celor care au depus plingerea si daca exista o lege care obliga ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)