Sunt functionar public si a fdost sesizata Comisia de disciplina pentru cercetarea mea. Rog sa-mi comunicati daca persoana desemnata sa faca cercetarea poate fi personal contractual.
In legatura cu procedura disciplinara este necesar sa vedeti prevederile art. 267 alin. (2) din Codul muncii: modul cum urmeaza exact sa se realizeze cercetarea disciplinara prealabila, cine sunt persoanele imputernicite sa o efectueze, in ce termen, cum trebuie elaborat referatul (procesul-verbal etc.) ce cuprind concluziile cercetarii intreprinse.
Ca si functionar public trebuie avute in vedere dispozitiile inscrise in Hotararea Guvernului nr. 1344/2007 privind organizarea si functionarea comisiilor de disciplina care contine informatii utile referitoare, de exemplu, la cercetarea abaterii disciplinare si intocmirea rapoartelor in urma efectuarii acestei cercetari.
Comisia de disciplina are in componenta 3 membri titulari, functionari publici definitivi numiti in functia publica pe perioada nedeterminata - cf HG 1344/2007. Ar trebui sa existe o dispozitie/decizie a conducatorului entitatii, data in aplicarea actului normativ susmentionat, care sa nominalizeze comisia la nivelul entitatii in care aveti functia publica.
Vedeti prevederile H.G. nr.1344/2007, art. 3 privind organizarea si functionarea comisiilor de disciplina:
"Art. 3. - In cadrul fiecarei autoritati si institutii publice se constituie, prin act administrativ al conducatorului autoritatii sau institutiei publice, o comisie de disciplina.
Art. 4. - (1) Comisia de disciplina are in componenta 3 membri titulari, functionari publici definitivi numiti in functia publica pe perioada nedeterminata. Doi membri sunt desemnati de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, iar al treilea membru este desemnat, dupa caz, de organizatia sau organizatiile sindicale reprezentative ori de majoritatea functionarilor publici din cadrul autoritatii sau institutiei publice pentru care este organizata comisia de disciplina, in cazul in care sindicatul nu este reprezentativ sau functionarii publici nu sunt organizati in sindicat. Alegerea reprezentantilor functionarilor publici se face prin vot secret.
(2) Pentru fiecare membru titular al comisiei de disciplina se desemneaza, in conditiile prevazute la alin. (1), cate un membru supleant. Membrul supleant isi desfasoara activitatea in absenta membrului titular corespunzator din comisia de disciplina, in cazul suspendarii mandatului membrului titular corespunzator, respectiv in cazul in care mandatul acestuia a incetat inainte de termen, in conditiile prezentei hotarari.
(3) Membrii titulari si membrii supleanti ai comisiei de disciplina se numesc pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinnoirii mandatului.
(4) Presedintele comisiei de disciplina se alege prin votul secret al membrilor titulari, dintre acestia. In situatia in care nu se poate intruni majoritatea, va fi ales presedinte membrul care are cea mai mare vechime in specialitate juridica sau, in cazul in care acesta nu exista, membrul care are cea mai mare vechime in functia publica.
(5) Comisia de disciplina are un secretar titular si un secretar supleant, numiti de conducatorul autoritatii sau institutiei publice pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinnoirii mandatului. Secretarul titular al comisiei de disciplina si secretarul supleant nu sunt membri ai comisiei de disciplina.
"
Strict referitor la intrebare, nu si ati vazut mai sus de ce!:D
Va multumesc pentru raspunsuri. Ar mai putea fi ceva, dar nu s-a dat nici o decizie. Din cei trei membri face parte si seful meu care a sesizat comisia de disciplina. Este posibil sa il recuz, avand interes ca sa fiu sanctionat ?