avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cercetare administrativa functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cercetare administrativa functionar public

Sunt functionar public si a fdost sesizata Comisia de disciplina pentru cercetarea mea. Rog sa-mi comunicati daca persoana desemnata sa faca cercetarea poate fi personal contractual.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:02, 17 Iunie 2010
DIA63 a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri. Ar mai putea fi ceva, dar nu s-a dat nici o decizie. Din cei trei membri face parte si seful meu care a sesizat comisia de disciplina. Este posibil sa il recuz, avand interes ca sa fiu sanctionat ?

H.G. nr. 1344/2007
"ART. 14
(1) Membrii şi secretarul comisiei de disciplină se află în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
a) au relaţii cu caracter patrimonial cu funcţionarul public a cărui faptă sesizată ca abatere disciplinară este cercetată;
b) interesele patrimoniale personale, ale soţului, soţiei sau rudelor de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea atribuţiilor corespunzătoare care îi revin potrivit prezentei hotărâri;
c) se află în raporturi ierarhice directe cu funcţionarul public a cărui faptă sesizată ca abatere disciplinară este cercetată;
d) se află în relaţii de prietenie sau duşmănie cu funcţionarul public a cărui faptă este sesizată ca abatere disciplinară;
e) ori de câte ori consideră că integritatea, obiectivitatea şi imparţialitatea procedurii disciplinare pot fi afectate.
(2) Prevederile art. 13 alin. (2) - (6) se aplică în mod corespunzător.
(3) La prima şedinţă a comisiei de disciplină pentru analizarea oricărei sesizări adresate acesteia, membrii şi secretarul comisiei de disciplină au obligaţia de a depune o declaraţie pe propria răspundere că nu se află în niciunul dintre cazurile prevăzute la alin. (1).
(4) În situaţia în care conflictul de interese intervine pe parcursul procedurii disciplinare, membrii şi secretarul comisiei au obligaţia de a actualiza declaraţia prevăzută la alin. (3) şi de a solicita suspendarea mandatului în condiţiile prevăzute la art. 13 alin. (1) lit. f).
(5) Declaraţiile se păstrează de către secretarul comisiei. Încălcarea dispoziţiilor alin. (3) şi (4) constituie abatere disciplinară."
Specificati acest lucru, cand veti fi audiata. :)
Multumesc pentru sfaturi. Am intocmit intampinarea si merg sa o depun la ora 10 . Nu fac nici o referire la conflictul de interese (secretara comisiei este amanta sefului care m-a reclamat) iar o alta problema ar fi ca la adresa mea de citare am trecuta o alta adresa. Momentan nu m-am legat de aceste aspecte .Imi rezerv acest drept daca cauza evolueaza nefavorabil. Am sa revin .O zi buna .
Am fost prezent in fata comisiei,care a fost foarte surprinsa de intampinarea depusa privind nerespectarea termenului de 5 zile,as putea spune suparati.Pe referatul intocmit de seful serviciului care a cerut cercetarea mea disciplinara nu este trecuta nici o rezolutie. Exista totusi un APROB numele si prenumele cond.unitatii si poarta semnatura olograf a acesteia. Ce sa inteleg aceasta tine loc de rezolutie.La solicitarea mea de a mi se pune la dispozitie materialele din dosar pentru a-mi forma apararea ,am fost refuzat pe motiv ca nu este posibil. Pers. care a condus sedinta mi s-a parut a fi secretara comisiei care are interes sa-l sprijine pe seful meu(...). As dori sa stiu care sunt drepturile secretarei comisiei in cadrul sedintei si daca ea pune intrebari si conduce sedinta ? Am de gand sa propun un martor, cine trebuie sa-l citeze si aduca. Daca pe camerele de supraveghere din oras nu mai exista inregistrarile (nu din vina mea) eu pot cere aceasta ca proba (sa se vizioneze anumite imagini filmate la o anumita ora)
Va rog un raspuns urgent. Maine am citatie pentru audiere. Am aflata azi de la un prieten (..) ca, a fost schimbata comisia de disciplina. Lucru dealtfel confirmat de una din persoanele care vor face parte din comisie. Ce imi sugerati,avand in vedere ca sunt la a doua comisie ? ce as putea contesta ? multumesc anticipat.
Nimic. Probabil ca si-au dat seama de conflictele de interese, si au dreptul sa renunte, de fapt, sunt obligati, si sa fie inlocuiti cu supleanti. Verificati eventual daca acele persoane sunt desemnati ca si membri supleanti in comisia de disciplina. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare silvica1940 silvica1940 am primit sanctiune disciplinara, mustrare scrisa fara sa fiu cercetata prealabil. Am contestat-o in 5 zile la superiorul de drept. Am primit citatie de la ... (vezi toată discuția)
Cine conduce comisia de disciplina daca presedintele este in concediu medical? gordius gordius Va rog sa-mi spuneti conf.reglementarilor legale ,cine va prezida lucrarile comisiei de disciplina in cazul in care presedintele comisiei din motive de ... (vezi toată discuția)
Comisia de disciplina ramonamarcu ramonamarcu sunt functionar public in cadrul unei primarii, iar de curand am fost numita de primar ca membru in comisia de disciplina. La prima convocare am si fost ales ... (vezi toată discuția)