avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cercetare administrativa functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cercetare administrativa functionar public

Sunt functionar public si a fdost sesizata Comisia de disciplina pentru cercetarea mea. Rog sa-mi comunicati daca persoana desemnata sa faca cercetarea poate fi personal contractual.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:02, 17 Iunie 2010
Ar putea fi retinut in sarcina, nerespectarea atributiunilor de serviciu (parasirea itinerariului de patrulare ), este prima abatere si ce sanctiunea ar putea fi aplicata ?
As dori un raspuns urgent. Azi am primit convocarea ,ca maine la ora 10 trebuie sa ma prezint pentru audieri in fata comisiei de disciplina.Citatia afost intocmita cu data de o7.06.ac. Pot invoca lipsa termenului legal de 5 zile ,in ce baza si care ar fi consecintele. De asemenea as dori sa solicit un termen pentru a lua la cunostinta de continutrul dosarului pentru a-mi formula apararea. Se poate ?
buna. art 36 din hg 1344/2007 prevede foarte clar atat modalitatea de citare a ta in calitate de functiona public a carui fapta se cerceteaza cat si termenul in care trebuia sa primesti citatia (nu convocarea) precum si modul in care te poti apara.
am niste intrebari:
1. ce convocare ai primit si ce scrie in ea
2. ai primit copia sesizarii?
3. ai semnat de primire?
am primit o citatie de la comisia de disciplina emisa la data de 07.06 care mi sa inmanat pe baza de semnatura azi 09.06 in care scrie ca sunt chemat la comisia de disciplina in data de 10.06 ora 10 ,in vederea audierii cu privire la fapta nerespectarea traseului de patrulare auto si gruparea cu alti colegi pentru savarsirea de fapte ce nu au legatura cu serviciul conf. ref....sef....... Am semnat si primit citatia, inmanata la serviciu
. ce mai este de facut ? multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
DIA63, utilizator
pentru ziuade maine formulezi o intampinare si precizezi faptul ca citatia ti a fost inmanata la data de...neresectandu-se astfel termenul de 5 zile prevazut de lege, ca nu ti s-au comunicat sesizarea si documentele aferente, fapt pentru care soliciti un alt termen in care sa iti poti pregati apararea.
daca tu consideri ca este nevoie iti poti angaja un avocat care sa te apere

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare silvica1940 silvica1940 am primit sanctiune disciplinara, mustrare scrisa fara sa fiu cercetata prealabil. Am contestat-o in 5 zile la superiorul de drept. Am primit citatie de la ... (vezi toată discuția)
Cine conduce comisia de disciplina daca presedintele este in concediu medical? gordius gordius Va rog sa-mi spuneti conf.reglementarilor legale ,cine va prezida lucrarile comisiei de disciplina in cazul in care presedintele comisiei din motive de ... (vezi toată discuția)
Comisia de disciplina ramonamarcu ramonamarcu sunt functionar public in cadrul unei primarii, iar de curand am fost numita de primar ca membru in comisia de disciplina. La prima convocare am si fost ales ... (vezi toată discuția)