Inainte de introducerea unei noi actiuni de evacuare, este necesar sa se constate prescriptia vechiului titlu? Inca nu este nici o hotarare in acest sens!
Este normal, tinand cont ca in toti acesti ani am avut contestatii la executare pe rol, sa se considere perimat dosarul executional pe motiv ca au trecut mai mult de 6 luni intre doua somatii?
Simplul fapt ca erau contestatii la executare nu poate fi considerat ca un impediment? Eu nu am stat in pasivitate, doar ca executorul nu a vrut sa faca nimic pana se solutioneaza contestatiile! La inceputul fiecarei contestatii, executarea a fost suspendata pe cale de ordonanta!
In toate contestatiile la executare a fost invocata perimarea. Pana acum toate au fost respinse, dar in ultima s-a constatat perimarea in 2008. Aceasta ultima contestatie a fost pe rol 2 ani? E normal sa tina atat o contestatie la executare? Stiu ca acestea trebuie sa se judece in regim de urgenta!
Tinand cont ca tot timpul au fost contestatii la executare, nu era normal sa se constate perimarea in interiorul termenului de prescriptie, ca sa pot inainta o noua cerere spre executor?
Credeti ca as putea inainta si o cerere catre CEDO?
As fi recunoscator daca ati m-ai putea sa imi dati ceva sfaturi!
Am nevoie si eu de un sfat avizat, sunt putin confuz si nu stiu ce as putea face mai departe:
Am avut un dosar executional prin care am incercat sa evacuez din imobilul personal niste ocupanti abuzivi. Dupa nenumarate suspendari, stramutari... s-a obtinut o hotarare irevocabila prin care s-a constatat ca actele din dosarul executional au fost perimate in urma cu 4 ani.
Avand in vedere acest aspect as avea cateva intrebari:
1. Daca ma opresc aici, se considera ca titlul de evacuare este prescris?, tinand cont ca dupa lege incepand de la data din care a fost desfintat dosarul executional incepe sa curga un nou termen de prescriptie! In cazul imobilelor este 3 sau 10 ani?
Se poate considera drept real imobiliar?... intre mine si ocupanti nu a existat niciodata vreo conventie, inchiriere, ...etc.... sunt ocupanti abuziv!
2. Ce se intelege prin repunerea in termen a titlului dupa ce a fost constatata prescriptia? Se mai poate cere asa ceva acum?
3. Daca e sa o iau de la capat, se poate merge pe ordonanta presedentiala de evacuare? ...tinand cont ca a existat odata o hotarare de evacuare, scopul actual fiind doar acel de a obtine un nou titlu de evacuare!
Ma ajuta cu ceva in acest sens noul cod civil?
V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu ceva sfaturi!
Din anul 2007 am un dosar executional pe rol cu privire la evacuarea unor persoane care imi ocupa in mod abuziv locuinta (nu au nici un act, nimic la mana ca sa poata sta acolo)! Imediat s-a facut somatie, care apoi a fost urmata de o suspendare a evacuarii prin ordonanta presedentiala pana la solutionarea contestatiei. In 2008, printr-o incheire formala s-a hotarat de catre judecatorie sa se respinga contestatia la executare, incheire care ulterior a fost atacata cu contestatie impotiva incheirii la tribunal, unde din nou s-a respins ca nefondata, s-a revenit din nou la Judecatorie unde s-a dat hotarare prin care s-a respins contestatia, s-a facut din nou recurs si in 2010 Tribunalul a respins cererea ca nefondata prin hotarare definitiva si irevocabila! In urma hotararii Tribunalului a fost facuta o noua somatie!
Imediat dupa aceasta somatie s-a cerut din nou suspendarea evacuarii pe motiv ca din 2008 dupa incheierea formala si pana in 2010 nu s-a facut nici o somatie, s-a invocat ca a trecut termenul de perimare deci actele din dosar s-au perimat! S-a aprobat iar pe cale de ordonanta presedentiala si s-a suspendat evacuarea! Judecatoria respinge contestatia ca nefondata prin incheire, urmeaza din nou contestatie impotriva incheirii la tribunal, intre timp se obtine o stramutare a dosarului, dosarul de la tribunal este stramutat si este judecat in alt judet, totusi se respinge si aici ca nefondata contestatia, se intoarce la judecatoria din judetul unde a fost stramutat si aceasta constata ca s-a perimat in 2008. Am facut recurs si tribunalul mi-a respins recursul ca neantemeiat! In toata perioada din 2008 pana in 2010 executorul nu mi-a mai facut nici o somatie pe motiv ca nu s-a terminat contestatia, ca el are nevoie de hotarare definitiva prin care aceasta sa fie respinsa! In incheierea judecatoriei in cadrul celei de-a doua contestatii aceasta afirma ca dosarul executional a fost suspendat intre 2008 si 2010, tribunalul in contestatia impotriva incheirii afirma ca respinge contestatia la executare si chiar daca dosarul urmeaza sa se intoarca din nou la judecatorie spre finalizare ramane hotararea lui ca instanta superiora ca mai apoi sa ajung in situatia ca mi se respinge mie recursul. In toata aceasta perioada, din 2008 pana in prezent, intre mine si cei din imobil au existat tot felul de procese deschise de catre ei impotriva mea, obligatie de a face, procese penale de fals in acte, hotarare care sa tina loc de act autentic, revizuire a hotararii care sta la baza titlului de evacuare...etc. binenteles toate neantemeiate, respinse ca nefondate, doar pentru a bloca evacuarea.
1) In aceasta situatie mi se poate invoca ca am stat in pasivitate, si sa mi se perime actele???? :(
2) Ce as mai putea face??? Este vreo sansa sa castig daca fac contestatie in anulare impotriva hotararii tribunalului??? Executorul si acum sustine ca din punctul lui de vedere dosarul executional nu ar trebuii sa fie perimat intrucat el considera ca prin toate actiunile astea el a fost blocat!
3) Daca as renunta in stadiul acesta si as introduce o noua cerere de executare, mi s-ar considera si titlul prescris? Hotararea zicea ca a constatat ca din 2008 dosarul executional este perimat! Intre timp s-au mai facut somatii... in 2010, 2012.. Acestea se mai iau in considerare..ca sa intrerupa termenul se prescriptie??
4) In cazul meu, care este termenul real de prescriptie pentru titlu, 3 sau 10 ani??? Se poate incadra la drept real imobiliar???
V-as fi foarte recunoscator daca as primi ceva sfaturi intrucat din punctul meu de vedere situatia este destul de incurcata!