Mergeti in paralel pe ambele variante (nu va opreste nimeni):
1.Depuneti la executor o cerere de staruire in executare mergand pe premiza ca este titlu in materie imobiliara (daca executarea este perimata nu inseamna neaparat ca este si prescrisa). Dupa spusele ICCJ insa nu stiu daca sunt prea multe sanse pentru ca ei au catalogat actiunea in evacuare ca urmarind valorificarea unui drept de creanta
[ link extern ] .
2. Mergeti si pe varianta unei alte actiuni in evacuare. Daca instanta ar considera ca exista autoritate de lucru judecat s-ar ajunge la un nonsens pentru ca nici nu ii puteti evacua pe o hotarare deja existenta insa nici alta nu puteti obtine. Pot ramane acolo mult si bine, ba mai mult s-ar putea considera ca au un just titlu si se poate ajunge si la uzucapiune.
Daca nici astea nu merg mergeti pe revendicare. Este imprescriptibila, nu se pune problema de autoritate de lucru judecat in cazul dvs insa veti taxa la valoare.
Si nu in ultimul rand poate ca ar trebui sa faceti si o plangere penala pentru tulburare de posesie.
PS Nu sunt avocat insa asa vad eu lucrurile. Este doar punctul meu de vedere (pentru mai multe detalii a se vedea definitia punctului de vedere in acceptiunea lui David Hilbert!)