E prescrisă executarea silită dacă:
- titlul executor e mai vechi de trei ani
- cererea de executare silită aprobată de instanţă datează din urmă cu doi ani şi jumătate
- debitorul şi-a recunoscut datoria pe parcursul executării
- executarea silită e declarată perimată de instanţă, cu desfiinţarea tuturor actelor de executare din dosar
Da, cum am spus, titlul executor (sau executoriu, poate e mai corect) e mai vechi de trei ani. Pot face o nouă cerere de executare, sau s-a prescris dreptul de a o solicita?
Intrebrea dv. a fost daca este prescrisa executarea in conditiile enumerate si vi s-a raspuns .
Daca timp de 3 ani (de la ramanerea definitiva a hotararii) nu ati pus titlu in executare silita, dreptul dv s-a prescris.
Îmi cer scuze, chiar nu mi-am dat seama că intervenţia dv anterioară era un răspuns, din moment ce aţi repetat doar ceea ce eu scrisesem deja.
"nu ati pus titlu in executare silita" - ba da, l-am pus.
Am precizat doar că s-a făcut o cerere de executare şi ulterior acte de executare silită, doar că aceste acte au fost desfiinţate de instanţă prin constatarea perimării.
Perimarea nu este acelasi lucru cu prescrierea!!!!!
Perimarea reprezinta o sanctiune aplicata partilor dintr-un dosar, daca lasa in nelucrare cererea depusa la instanta mai mult de 1 an (dupa vechiul cod de procedura civila!)
Cererea perimata, nu inseamna ca este si prescrisa, daca nu sunt indeplinite conditiile privind prescrierea dreptului la actiune.