- s-a inceput executarea silita in cursul anului 2009, titlul executoriu fiind un contract de credit bancar;
- pe o perioada de trei ani executorul nu a efectuat niciun act de executare silita/debitorul nu a indeplinit niciun act voluntar de executare a obligatiei - practic creanta a fost prescrisa;
- ulterior, in anul 2013, debitorul si-a recunoscut datoria, indeplinind un act voluntar de executare;
- avand in vedere faptul ca timp de minim trei ani ( de la data inceperii executarii silite si pana la momentul recunoasterii datoriei de catre debitor ) nu s-a intrerupt prescriptia, chiar daca ulterior debitorul si-a recunoscut practic datoria, titlu executoriu si-a pierdut puterea executorie, avand in vedere faptul ca executarea silita a inceput inainte de intrarea in vigoare a NCPC? si daca da, cum si cine poate opera/constata prescriptia?
Trebuie invocata mai intai perimrea executari si ca urmare a desfiintarii executarii ceruta constatatea prescriptiei dreptului la actiune. Recunoasterea facuta ulterior implinirii termenului de prescritpie nu poate intrerupe o prescriptie deja cursa, deci nu are nicio valoare.
Daca mai fac vre-un act de executare, invocati perimarea si prescriptia pe cale de exceptie. Daca nu mai fac acte de executare, ori faceti contestatie la titlu, care se poate face oricand, ori faceti actiune in constatarea inexistentei dreptului lor de a va mai executa silit, evident invocand perimarea si ulterior prescriptia.
Executari silite
Tinu21
Va rog mult,explicati-mi termenii,nu sunt de specialitate,pot dpar sa banuiesc intelesul din urmatorul text,tot de pe siteul d-voastra
\\"\\\\"Potrivit ... (vezi toată discuția)