Buna seara,bunicul a decedat astazi pe 1 si vroiam sa stiu daca eu mai pot beneficia de ultima pensie avand in vedere ca nu suntem rude de nici un grad,pana acum ridicam pensia pe baza unei procuri notariala.
Eu sunt singurul mostenitor avand contract de vanzare - cumparare,eu am avut grija de el in ultimii ani din viata,eu ma ocup cu toate cele inmormantarii.
Bunicul incasa pensia M.A.I. Si as vrea sa stiu unde ma pot adresa.
Va multumesc anticipat.
Se merge cu certificatele de deces la cartea funciara si dupa se stinge si contractul si raman proprietar de drept cu toate drepturie asupra imobilului?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Buna seara,am si eu o nelamurire.
Am facut acum 6 ani cu o cunostinta contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager pe un apartament si vroiam sa stiu daca dupa deces trebuie mers cu certificatul de deces la vreo institutie si daca da,care este aceea.
Va multumesc mult,o seara buna.
Buna ziua,am facut act de vanzare-cumparare cu uz fruct viager la un apartament ,platesc doar intretinerea la bloc si ii duc mancare iar batranul isi suporta singur celelalte cheltuieli (asa a vrut el).Batranul are 83 de ani,a inceput sa uite,iar dupa ce primeste pensia,la 2-3 zile spune ca nu mai are deloc bani (postasul care ii aduce pensia are obiceiul sa mai stea sa mai bea cu el).Eu vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate sa vorbesc la posta sa nu ii mai aduca pensia acasa sa mearga cu mine sa o ridice direct de la ghiseu de la posta sau daca o putem pune pe card.Eu ma ocup de toate cele cu batranul,si e pacat sa-l pacaleasca postasul cu banii.Va multumesc si astept un raspuns cu ceea ce as putea sa fac.O zi buna.
Va multumesc pt raspuns.Nu prea mai e nimic de facut daca am depus plangerea am fost si cu martori si mi s-a respins.Trebuie sa merg la judecatorie sa iau vreo hartie,vreo hotarare ceva? sau pur si simplu merg doar cu permisul la politie sa-l predau?
Va multumesc inca o data pt ajutor !!
Buna ziua,am si eu o problema.Mi s-a suspendat permisul de conducere 60 de zile acum 1 an ca am mers pe linia de tramvai acordand prioritate unei salvari,am facut plangere contraventionala,eu in tot acest timp am beneficiat de permis,am fost acum 1 saptamana la proces cu martor si mi s-a spus ca este in pronuntare.Am verificat pe portal la Judecatorie si scrie "respinge plangerea contraventionala" ca neintemeiata la act de faptul ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare,cale de atac ce va fi depusa la prezenta instanta.
Mai este ceva de facut,sau pur si simplu o sa trebuiasca sa returnez permisul?
Daca acolo scrie ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata,ma poate pune sa platesc ceva?Va multumesc si astept un raspuns.
Buna ziua,am primit o comunicare adresa de la Judecatoria sectorului 2 prin care mi se cere sa comunic numele si adresa martorului intr-o plangere contraventionala. Motivul,mi s-a luat permisul acum 8 luni pt.ca am mers pe linia de tramvai (permis suspendat 60zile),am scos certificat de grefa si mi-am recuperat permisul.
Intrebarea mea este cum formulez foaia pe care trebuie sa o trimit de la posta catre Judecatorie in care sa comunic numele si adresa martorului?
Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator.Va multumesc.
Da asa este contractul! Va multumesc mult,m-am linistit..sincer nu i-am deranjat cu nimic,am fost la dansii doar 1 data pe luna sa le platesc intretinerea care nu este stipulata in contract,asta am vrut eu sa o fac din respect fata de ei!
Dansa mi-a spus ca nu am fost la spital la ea cand a fost internata dar eu o sunam si o intrebam daca are nevoie de ceva si ea spunea ca nu si acum imi reproseaza ca nu m-am interesat de ea dar nu este adevarat se poate dovedi cu martori.