avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de v-c cu uzufruct- viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de v-c cu uzufruct- viager

Buna seara,am si eu o nelamurire.
Am facut acum 6 ani cu o cunostinta contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager pe un apartament si vroiam sa stiu daca dupa deces trebuie mers cu certificatul de deces la vreo institutie si daca da,care este aceea.
Va multumesc mult,o seara buna.
Cel mai recent răspuns: pustanu87 , utilizator 23:25, 11 Decembrie 2015
Se merge la cartea funciara.
Se merge cu certificatele de deces la cartea funciara si dupa se stinge si contractul si raman proprietar de drept cu toate drepturie asupra imobilului?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Da, vor exista în patrimoniul cumpărătorului abia atunci toate atributele dreptului de proprietate.
Buna seara.
dupa decesul uzufructuarului se va proceda la radierea din CF a uzufructului.
nu '' se stinge contractul " :">
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager viomari viomari buna ziua, cum se poate stinge uzulfruct viager? am o garsoniera si am facut un contract de vanzare cumparare in care este stipulat si uzulfruct viager ptr ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager georgy_wst georgy_wst Buna ziua! As dori sa cumpar un imobil, insa socrul proprietarului detine drept de uzufruct viager. Proprietarul mi-a spus ca va radia acest uzufruct insa ... (vezi toată discuția)
Document proprietate apartament AnastasiaH AnastasiaH Buna seara! Acum aproape 10 ani am cumparat cu ajutorul parintilor un apartament, parintii avand drept de uzufruct viager. In acest moment ambii sunt ... (vezi toată discuția)