avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

buna ziua,
cum se poate stinge uzulfruct viager?
am o garsoniera si am facut un contract de vanzare cumparare in care este stipulat si uzulfruct viager ptr fostul poprietar.De cativa ani acesta a decedat iar cand am vrut sa-mi schimb ci-ul m-am lovit de o problema la circa de politie.desi eu platesc impozitul pentru locuinta si figurez ca proprietarul imobilului a trebuit sa aduc actul de deces al fostei proprietare ptr a face dovada ca nu trebui sa fie nimeni de acord ptr a-mi putea schimba ci-ul.ce este de facut?
multumesc ptr raspunsurii.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 16:40, 3 Ianuarie 2013
Uzufructul era viager, deci acest drept a subzistat până la încetarea din viaţă a uzufructuarului. Deci uzufructul s-a stins , iar certificatul de deces poate face dovada deplină a acestui fapt.
si ce trebuie sa fac ca acest lucru sa fie sters din contractul de vanzare cumparare
Cred că trebuie să vă adresaţi şi biroului de carte funciară în vederea radierii uzufructului, prezentându-vă cu copie după certificatul de deces al uzufructuarului.
La fel ce celelalte dezmembrămente ale dreptului de proprietate (uz,
uzufruct, habitaţie, servitute, superficie), aceste sunt cerintele in fata ONCPI
- Cerere tip;
- Actul prin care se justifică radierea – copie legalizată; (certificat de deces);
- Dovada achitării integrale a tarifului - 60 lei/operaţiune – cod 2.4.2. (Radierea unei înscrieri
efectuată într-o carte funciară, în baza unei singure încheieri, reprezintă o operaţiune)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager - probleme fldan fldan S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. Uzufructuarul decedeaza. De la data decesului cumparatorul care detinea nuda proprietate ... (vezi toată discuția)
Document proprietate apartament AnastasiaH AnastasiaH Buna seara! Acum aproape 10 ani am cumparat cu ajutorul parintilor un apartament, parintii avand drept de uzufruct viager. In acest moment ambii sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)