buna ziua,
cum se poate stinge uzulfruct viager?
am o garsoniera si am facut un contract de vanzare cumparare in care este stipulat si uzulfruct viager ptr fostul poprietar.De cativa ani acesta a decedat iar cand am vrut sa-mi schimb ci-ul m-am lovit de o problema la circa de politie.desi eu platesc impozitul pentru locuinta si figurez ca proprietarul imobilului a trebuit sa aduc actul de deces al fostei proprietare ptr a face dovada ca nu trebui sa fie nimeni de acord ptr a-mi putea schimba ci-ul.ce este de facut?
multumesc ptr raspunsurii.
Uzufructul era viager, deci acest drept a subzistat până la încetarea din viaţă a uzufructuarului. Deci uzufructul s-a stins , iar certificatul de deces poate face dovada deplină a acestui fapt.
Cred că trebuie să vă adresaţi şi biroului de carte funciară în vederea radierii uzufructului, prezentându-vă cu copie după certificatul de deces al uzufructuarului.
La fel ce celelalte dezmembrămente ale dreptului de proprietate (uz,
uzufruct, habitaţie, servitute, superficie), aceste sunt cerintele in fata ONCPI
- Cerere tip;
- Actul prin care se justifică radierea – copie legalizată; (certificat de deces);
- Dovada achitării integrale a tarifului - 60 lei/operaţiune – cod 2.4.2. (Radierea unei înscrieri
efectuată într-o carte funciară, în baza unei singure încheieri, reprezintă o operaţiune)