avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Document proprietate apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Document proprietate apartament

Buna seara!
Acum aproape 10 ani am cumparat cu ajutorul parintilor un apartament, parintii avand drept de uzufruct viager. In acest moment ambii sunt decedati. Spuneti-mi va rog, ca sa dovedesc ca apartamentul este al meu, trebuie sa ma car de fiecare data cu contractul de vanzare-cumparare + certificatele de deces ale parintilor, sau exista vreun act notarial care sa simplifice oarecum lucrurile?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AnastasiaH , utilizator 10:22, 9 Decembrie 2013
Uzufructul are caracterul unui contract unilateral, nudul proprietar fiind obligat sa respecte, chiar in lipsa unor clauze exprese, drepturile uzufructuarului, prevazute de art. 521-539 Cod Civil, mai precis sa nu tulbure folosinta imobilului pina la data incetarii din viata a uzufructuarilor.
In speta de fata, dupa decesul parintilor, ca sa deveniti ca sunteti unic proprietar este necesar sa va adresati la OCPI - la biroul de carte funciara - din judetul in care este apartamentul pe care l-ati cumparat si sa cereti radierea uzufructului. Acest lucru se dovedeste cu contractul de vanzare cumparare, extras de carte funciara, certificatul de nastere si cartea de identitateal ale dumneavoastra si certificatele de deces ale uzufructuarilor, respectiv parintii dumneavoastra.
Documentul pe care va trebui sa-l atasati pe viitor contractului de vanzare cumparare este Extrasul de carte funciara in care se mentioneaza radierea uzufructului viager(evident ca sa obtineti aceasta radiere vatrebui sa va adresati OCPI,asa cum ati fost sfatuita.Succes!
Multumesc tare mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager liviu25 liviu25 ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)