avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager - probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager - probleme

S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. Uzufructuarul decedeaza. De la data decesului cumparatorul care detinea nuda proprietate intra si in stapanirea de fapt a imobilului.
Cu toate acestea proprietarului i se cere de fiecare data in diferite situatii in care se foloseste de contractul de v-c sa faca dovada cu certificatul de deces ca uzufructuarul a decedat.
Ce actiune in justitie trebuie introdusa astfel incat sa nu i se mai ceara de fiecare data si certificatul de deces ?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 15:45, 2 Septembrie 2007
o parere ar fi sa faca o actiune in constatare .... prin care s-ar putea constata ca el este proprietar de fapt si de drept.
in baza certificatului de deces ar trebui sa ceara radierea din cartea funciara a uzufructului, nu stiu daca ajunge o simpla declaratie autentica la notar sau trebuie actiune in constatare a incetarii uzufructului prin deces...cel mai sigur intrebati la biroul de carte funciara ....
Este necesara o actiune in care sa se ceara ca si cap de cerere principal constatarea decesului persoanei in cauza si ca si cap de cerere secundar radierea uzufructului din CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document proprietate apartament AnastasiaH AnastasiaH Buna seara! Acum aproape 10 ani am cumparat cu ajutorul parintilor un apartament, parintii avand drept de uzufruct viager. In acest moment ambii sunt ... (vezi toată discuția)
Decesul uzufructuarului bună ziua as dori să știu care este ... mediterana mediterana Decesul uzufructuarului Bună ziua As dori să știu care este procedura în urma căreia,nudul proprietar poate vinde/închiria apartamentul cumpărat ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager viomari viomari buna ziua, cum se poate stinge uzulfruct viager? am o garsoniera si am facut un contract de vanzare cumparare in care este stipulat si uzulfruct viager ptr ... (vezi toată discuția)