avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate bettyco

Activitate bettyco

Buna ziua,
In august 2011 socrii mei au facut un act de vanzare-cumparare a proprietatii lor in favoarea cumnatei mele cu intelegerea ca aceasta sa aiba grija de ei.Intre timp socrul a murit si traieste doar soacra , in conditii mizere, cumnata-mea nu numai ca nu o ingrijeste dar face si tot feluri de imprumuturi pe numele ei,cheltuindu-i si ultimii bani din pensie.Se poate ataca acest act tinand cont ca valoarea cu care a fost vandut imobilul este undeva la 10% din valoarea reala si soacra-mea a spus ca depune marturie ca , de fapt, nu li s-a dat nici un ban?Se poate dovedi astfel ca a fost o donatie ascunsa?
multumesc
Răspuns la discuția nota lichidare
cineva mi-a spus ca nu-mi vor plati nici drepturile salariale si nu vor plati nici amenda.Este posibil?
Răspuns la discuția nota lichidare
deci,daca nu-mi primesc banii, a caror suma este cu mult sub cei 5000 de lei pe carei-ar putea plati ca amenda, eu ce pot face?II dau in judecata si anunt din nou ITm-ul ca nu mi-am primit banii?Pentru ca eu consider ca ITM-ul ar trebui sa reprezinte o institutie respectata in aceasta tara si, daca ei iti impun o solutionare a unei probleme iar tu nu respecti asta, sa raspunzi pentru sfidarea lor, nu?
Răspuns la discuția nota lichidare
astazi am primit raspuns de la ITM ca ,in urma controlului pe care l-au efectuat la firma , urmeaza sa-mi primesc drepturile salariale pe luna septembrie pana pe data de 30.01.2013.Firma poate refuza sa plateasca ?
Răspuns la discuția nota lichidare
Noi am lucrat la aceasta firma care a avut 5 puncte de lucru in oras.La un moment dat sefa a demisionat si unii dintre noi au hotarat sa faca acelasi lucru.Acum ei ne fac tot felul de sicane de acest gen cu adeverinte care se ridica doar de la sediul firmei sau cu nepalat salariilor , tot felul de amenintari desi, celor care au ramas le-au dat salariile si nu li s-a imputat sau chiar reprosat nimic.
Pai nu am semnat niciodata un reg de ordine int si nici nu exista un contract colectiv de munca.Nu am semnat nici macar fisa postului.
Răspuns la discuția nota lichidare
Daca nu am avut un contract de gestiune colectiva si nici nu ni s-a dat sa semnam fisa postului
ne pot refuza plata drepturilor salariale pe motiv ca s-a iesit lipsa la inventar?Mentionez ca inventarul a avut loc dupa ce noua ni s-a incheiat contractul de munca si fara sa existe o imputernicire legala a celui care a efectuat acel inventar.Pe langa asta noi nu am participat la acel inventar.
daca ei iti cer in mod expres sa ridici acele adeverinte de la sediul social al firmei,in ciuda faptului ca au puncte de lucru acolo unde ai si tu domiciliul iar sediul firmei este ff departe , este legal ceea ce fac ?
Răspuns la discuția nota lichidare
astazi am primit un mail in care sunt anuntata ca daca vreau sa intru in posesia adeverintelor de vechime trebuie sa ma duc la sediul social al firmei, desi au puncte de lucru in orasul in care domiciliez.Mentionez ca sediul social este foarte departe, sunt 500 km pana acolo.Este legal ceea ce fac ei?
Răspuns la discuția nota lichidare
banuiam asta.
Dar dureaza mult un proces