avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate Robertrobi

Activitate Robertrobi

Bună seara, nu înțeleg ce înseamnă exercitat apărarea mea? După ce s-a intamplat înșelăciune, a doua zi am fost oprit de un echipaj de politie și am fost luat la secție pentru a da declarație, n-am avut niciun avocat din zona aia sa declar doar în prezenta lui, probe ar fi împotriva imaginile surprinse de camerele de supraveghere împreună cu suspectul care a ridicat bani de la persoana vătămată, im schimb eu am așteptat în mașină tot timpul asta, nu mi-am dat șeama ce se întâmplă,bănuiam ceva dar era prea târziu sa reacționez, probe ar fi declarația lui împotriva mea ca mi-ar fi dat suma de 4000 lei și ca am știut de înșelăciune, dar presupun ca telefonul meu a fost ascultat și se va dovedi dacă știam sau nu, și indiferent ca îmi spunea'mergi cu mine la persoana x sau iau niște bani 'la fel ma duceam eu ce știu ce bani are de luat sau ce afaceri au ei, plus ca în rechizitoriu se arăta că stiam cu cine vorbește la telefon în mașină mea cât timp îl deplasam cu mașina mea,distanta dintre localitatea din care l-am luat pe suspect pana în oraș este de 10 minute și el vorbind continuu la telefon, și a doua chiar dacă știam cu cine vorbește sau nu, nu avem de unde sa știu ce legătură este între ei, prin urmare am fost băgat în urmărire penala de complicitate la inselaciune, bani care mi-a înmânat într-un adevăr nu era suma care avea datorie la mine erau cu mult mai mult, avea aproximativ 1000 lei el mi-a înmânat 3000, mi-am dat seama de infractiune abia la urma după ce s-a întâmplat, ce era sa fac... Am zis ca dacă e sa fiu chemat o sa declar adevărul.. Doar ca am întrat mai rău... Menționez ca nu am antecedente penale suspectul care ridicase bani abia se eliberase din pentenciar cu 3 săptămâni în urma De a se întâmplă fapta e recidivist și eu am întrat în jocul lui. Metionez ca el a recunoscut infracțiunea.
Ce as putea risca din toată povestea asta? Pot primi cu executare?
În schimb au fost și telefoanele ascultate, mie la telefon nu mi s-a specificat și ce face acel prieten în oraș, și chiar dacă îmi spunea mergi cu mine sa iau niște bani de la x? Eu ce știu ce face el, și ce legături are sau dacă as fi înțeles cu cine vorbește la telefon, la fel acelas lucru, de unde sa știu ce combinații au ei doi...
Chiar și în cazul fără antecedente penale iau cu executare?

Singurele probe care sunt asa cum scrie și în rechizitoriu sunt filmările video cum îl deplasam pe suspect cu mașina, în rest alte probe nu sunt..
Buna seara,
Am și eu o problema, în data de 19.08.2019 am fost contactat telefonic de către un prieten sa îl duc cu masina mea personala într-un oraș sa se vadă cu cineva, am acceptat datorita ca persoana care ma contact avea o datorie mai veche la mine și am zis sa merg poate îmi mai recoper și eu din datorie, menționez ca pe parcursul deplasări circa 15 km cât am facut pana în oraș el a vorbi continuu la telefon n-am dat importanta, am ajuns în oraș el mi-a precizat sa îl aștept în parcare, la-m așteptat în mașină și a revenit ulterior la 10 minute cu doua plicuri mari albe nu mi-am dat seama ce este și nici nu ma interesat după am revenit în localitate pe parcursul deplasări scoate din buzunar o suma de bani modesta eu nu iam stat sa ii număr i-am băgat direct în cotiera mașini, odată ajunși în localitate mi-a zis sa îl duc la un prieten de al lui.. Asa și făcut, prietenul lui a urcat în mașină mea în care a scos din acele plicuri teancuri de bani abia atunci mi-am dat seama ca e ceva necurat... Ce era sa fac sa sun la 112 sa spun ca ala are bani? Iam lăsat de capul lor și am plecat spre casa.. Odată ajunși în fata porți mele dau sa iau bani care mi-a înmânat și erau circa 3000 de lei am rămas surprinsa și nu știam ce sa fac cu ei.. El nu avea atâta datorie la mine, avea în jur de 1000 de lei nu 3000.. A trecut o zi după care ma fost chemat la politie sa dau o declarație cu cine am fost în Orașul x ca am fost văzut pe camere cu mașina mea, iam specificat cu cine, în care polițistul mi-a spus ca sunt implicat într-o înșelăciune prin metoda accidentul, persoana care am dus-o cu mașina a păcălit pe numitul x cu suma de 30.000 de lei, el este recidivist a mai fost închis pentru alte fapte, eu nu am antecedente penale este prima abatere, și în acest dosar sunt inculpat - complicitate la înșelăciune art 244 întrebare mea este, ce risc suspendare sau cu executare însă eu încerc sa pun un avocat doar ca și astea sunt foarte scumpi și nu-mi permit.. Mulțumesc
Metionez ca persoana care am dus-o cu mașina a declarat ca mi-a înmânat suma de 4000 nu 3000 lei, si din câte am înțeles se zbate foarte tare ca să scape, încearcă sa facă rost de bani sa poată înapoia bani părți vătămate ca să îl elibereze, el este deja dus la penitenciar.. Am primit acasă înștiințare împreună cu rechizitoriu în care sunt în calitate de inculpat.. Eu am menționat în declarație ca bani nu am știut de provinienta lor, în rechizitoriu se spune ca am știut cu cine vorbea la telefon și am înțeles de unde provenea bani și ca am participat la înșelăciune,dovezi sunt ca filmările cu mașina când l-am lăsat și când l-am luat cu mașina atât.
Ce pot risca?
Răspuns la discuția Accident masina (depasire)
Multumesc frumos pentru raspunsuri,am trecut 1 saptamana de la accident si nu am mai primit niciun raspuns,nici de la domnul cu taxi si nici de la politie,ca vinerea trecuta sa intamplat incidentul,si sambata am fost sunat de catre taximetrist sa fac amiabila cu el si am refuzat si a zis ca ma da in judecata am zis drum bun,si mi-a inchis el.
Si de atunci nimic,dar nu cred ca ar face asta ,oricum paguba lui nu e mare usa stanga o botita un pic si la mine far dreapta aripa si semnalizarea crapate,si nu cred ca iar conveni sa stea fara permis 1 luna de zile pentru o paguba de cateva sute de lei si a ramas asa.
Politistul a zis ca amandoi suntem vinovati si sa ne facem masinilie.
Răspuns la discuția Accident masina (depasire)
Deci politia nu are nici o treaba cu accidentul a zis sa ne intelegem amandoi in caz de nu ne intelegem trebuie sa il anuntam in 24 de ore sa declaram accidentul si nu la-m anuntat niciunul dintre noi ca nu ne-am inteles.
Si ma gandesc ca poate soferul de taxi isi face masina cu copia de asigurare fara acordul meu dar nu cred ca e posibil ..
Răspuns la discuția Accident masina (depasire)
A ramas sa ma inteleg cu soferul de taxi,asa a decis politistul,in caz de nu ma inteleg imi ridica permisul pentru 2 luni de zile,eu intre timp ma-m interesat sa vad cine a gresit la acest incident si la totii prieteni la care am fost au zis ca sunt nevinovat si daca imi ia permisul depun contestatie si castig in tribunal ,am dovezi poze tot,inclus si martori si am refuzat sa mai fac schita amiabila cu declaratia,acum vad ca nu am mai primit niciun rezultat de vreo 1 saptamana ,soferul de taxi a zis ca se duce la politie si depune plangere ca am refuzat sa fac schita amiabila ,in caz contrariu:
Soferul de taxi detine asigurarea mea( copie ) plus talon permis si buletin intrebarea e isi poate repara masina fara schita amiabila?Detine doar o copie dupa asigurare,permis si buletin si mai trebuia facuta schita amiabila intre noi si am refuzat.. credeti ca e posibil sa isi repare masina fara schita?
Răspuns la discuția Accident masina (depasire)
Limita de viteza era de 60 in accea zona!deci mai mult de atat nu puteam merge.. nu am vina cu absolut nimic
Răspuns la discuția Accident masina (depasire)
Domnul ludo sau cum va spune,cum am mai zis si mai repet eram deja intrat in depasire cu semnal stanga trecut de axul drumului si soferul cu taxi a executat intoarcerea masini fara sa se asigure din spate,eu cand am pus semnal stanga taximetristul era pe acostament( pe marginea drumului) si cand ma-m apropiat de el a virat facut viraj stanga maxim ca sa intoarca masina..
Deci eu nu am nicio vina in aceasta situatie ca dl cu taxi nu sa asigurat.
Daca nu ma puteti ajuta cu sfaturi va rog frumos fara alte jicniri.
O seara buna.