sa inteleg ca pana la urma mai ieftin e ii-ul.( exact cum concluzionasem eu din ce am citit pe net , in linii mari!totusi nu stiu exact daca nu cumva" sunt scump la malai , si ieftin la tarata" cu atitudinea asta" eu as vrea sa imi deschid " ceva".. care sa imi ofere si posibilitatea de a produce,sa zicem nada de pescuit, sau anumite articole de pescuit,pe care sa le si vand in magazinul propriu,sau de ce nu sa furnizez si altora,un fel de brand propriu,..( banuiesc ca si aici trebuie "cantarita" bine situatia).Cineva imi zicea ca e mai bine un srl-d, pentru ca avand pana in 35 d ani am anumite facilitati,pana la urma...eu neavand habar ce inseamna aceste" facilitati"...sau ne stiind care sunt costurile si avantajele" per total" normal ca ma gandesc ca varianta ii, e mai ieftina,( nu trebuie sa platesc contabil,am dreptul sa am minim 3 angajati. etc etc.asta daca am inteles eu bine....::-/din cate am inteles eu , multe societati de pe piata( srl.pfa,ii,etc. nu prea dau factura pe toata marfa pe care o cumperi de la ei..(asta in cazul in care macar dau) atunci cum naiba ma incarc cu marfa?as putea de ex, sa am un cod caen, si pentru regim de" consignatie" sau ceva de genul asta? in sens ca sa emit o chitanta ca am primit de la neica nimeni un produs(nou sau folosit) pe care sa il vand(sau macar sa incerc)in magazinul propriu, bineinteles dupa ce mi-am pus si eu adaosul propriu?
Destul de complicat...!
daca o sa am pesti de acvariu la vanzare, cum naiba o sa ii contabilizez, ca ba mai moare unu, ba mai naste unu ,, ce fac trec 11 pui .. de peste, din care 4 morti.. sau au " murit pe parcurs"..:)sau hrana pe care le-o dau eu in perioada care nu se vand o pot scadea din cheltuielile firmei??
as vrea sa stiu avantajele reale si care solutie e mai buna in a imi deschide un magazin cu articole de pescuit.( in care as vrea sa pun si cateva acvarii cu pesti exotici pentru vanzare,evident)si daca pot avea cod caen si pentru productie proprie de hrana,nada,pesti!( ma refer si la pestii exotici si la nada pentru pescuit sportiv.se pot face pe toate pe aceeasi firma?ideal ar fi sa adopt forma ce-a mai rentabila din punct de vedere fiscal. tinand cont ca sunt la inceput si vreau sa fac un imprumut la banca pentru asta.
VA MULTUMESC ANTICIPAT.!
buna ziua,tuturor!
lasand deoparte faptul ca e prima data cand cer ajutor p un forum,incerc sa fiu cat mai punctual.in esenta as vrea sa stiu,sau sa ma sfatuiasca cineva,ce trebuie sa aleg pentru a imi deschide o firma( srl. srl-d.ii)care are ca activitate vanzarea produselor cu amanuntul.(banuiesc ca e formularea corecta. ideea e ca habar nu am.... despre metodologie sau ce criterii de deartajare ar trebui luate in calcul in favoarea mea. cert este ca . vreau sa fac un imprumut mic( maxim 4500e. si sa dau drumu unui magazin cu articole de pescuit(si vanzare pesti exotici).nu stiu ce forma sa aleg, nu stiu ce avantaje concrete si nici nu am habar despre contabilitate. deci... sunt un profan la capitolul asta. de cateva saptamani incerc sa ma documentez sau sa citesc pe forumuri insa .. nu prea inteleg nimic(poate pentru ca nici nu se refera nimeni la cazul meu in speta.. !in esenta orice sfat care vine in termeni.. cat de cat pe intelesul cuiva care nu are cunostinte in domeniu ar fi apreciabil.va multumesc anticipat celor care va rupeti din timpul vostru .. pentru a incerca sa ma ajutati. am auzit variate de la amici si cunostinte ca e bine sa fie srl-d, sau srl neplatitor. sau ii ..etc.. incat mai rau m-au bagat in ceata...#-o ideea ar fi sa fie rentabil pt mine in primul rand.( p s. eu lucrez in invatamant insa de magazin se va ocupa .. prietenul meu.ca angajat, pentru ca nu stiu ce e mai bine sa fie asociat sau angajat....! scuze incaodata...pt..versiunea lunga" a mesajului...(banuiesc ca se observa debusolarea mea si din asta..