as vrea sa stiu avantajele reale si care solutie e mai buna in a imi deschide un magazin cu articole de pescuit.( in care as vrea sa pun si cateva acvarii cu pesti exotici pentru vanzare,evident)si daca pot avea cod caen si pentru productie proprie de hrana,nada,pesti!( ma refer si la pestii exotici si la nada pentru pescuit sportiv.se pot face pe toate pe aceeasi firma?ideal ar fi sa adopt forma ce-a mai rentabila din punct de vedere fiscal. tinand cont ca sunt la inceput si vreau sa fac un imprumut la banca pentru asta.
VA MULTUMESC ANTICIPAT.!
Daca vreti sa desfasurati atatea activitati comerciale, rentabil pentru dumneavoastra, din punct de vedere fiscal, ar fi o societate cu raspundere limitata si sa optati pentru plata impozitului in regim de microintreprindere, adica 3% (la societatile normale se plateste 16%). Aveti in vedere ca trebuie sa indepliniti cateva conditii pentru microintreprindere (art. 112 indice 1 Cod fiscal).
Nu. La SRL-D aveti scutire de la plata taxelor de constituire, insa aveti de indeplinit anumite conditii (a se vedea OUG nr. 6 din 2011).
Iar ca I.I. platiti mai putin in comparatie cu constituirea unei S.R.L.
sa inteleg ca pana la urma mai ieftin e ii-ul.( exact cum concluzionasem eu din ce am citit pe net , in linii mari!totusi nu stiu exact daca nu cumva" sunt scump la malai , si ieftin la tarata" cu atitudinea asta" eu as vrea sa imi deschid " ceva".. care sa imi ofere si posibilitatea de a produce,sa zicem nada de pescuit, sau anumite articole de pescuit,pe care sa le si vand in magazinul propriu,sau de ce nu sa furnizez si altora,un fel de brand propriu,..( banuiesc ca si aici trebuie "cantarita" bine situatia).Cineva imi zicea ca e mai bine un srl-d, pentru ca avand pana in 35 d ani am anumite facilitati,pana la urma...eu neavand habar ce inseamna aceste" facilitati"...sau ne stiind care sunt costurile si avantajele" per total" normal ca ma gandesc ca varianta ii, e mai ieftina,( nu trebuie sa platesc contabil,am dreptul sa am minim 3 angajati. etc etc.asta daca am inteles eu bine....::-/din cate am inteles eu , multe societati de pe piata( srl.pfa,ii,etc. nu prea dau factura pe toata marfa pe care o cumperi de la ei..(asta in cazul in care macar dau) atunci cum naiba ma incarc cu marfa?as putea de ex, sa am un cod caen, si pentru regim de" consignatie" sau ceva de genul asta? in sens ca sa emit o chitanta ca am primit de la neica nimeni un produs(nou sau folosit) pe care sa il vand(sau macar sa incerc)in magazinul propriu, bineinteles dupa ce mi-am pus si eu adaosul propriu?
Destul de complicat...!
daca o sa am pesti de acvariu la vanzare, cum naiba o sa ii contabilizez, ca ba mai moare unu, ba mai naste unu ,, ce fac trec 11 pui .. de peste, din care 4 morti.. sau au " murit pe parcurs"..:)sau hrana pe care le-o dau eu in perioada care nu se vand o pot scadea din cheltuielile firmei??
Puteti scadea cheltuieli pe societate in limitele legale, sunt multe situatii si sunt reglementate in legislatia fiscala. Dupa ce va constituiti un contabil va poate lamuri cu privire la cheltuielile deductibile si conditiile de efectuare a acestora.
Cu privire la forma de desfasurare a activitatii economice v-am explicat, in rest este optiunea dumneavoastra.
Alte discuții în legătură
Am nevoie de sfaturi
mrk21
buna ziua,tuturor!
lasand deoparte faptul ca e prima data cand cer ajutor p un forum,incerc sa fiu cat mai punctual.in esenta as vrea sa stiu,sau sa ma ... (vezi toată discuția)
Cod caen srl-d
Evonem
Buna . Doresc sa infiintez un SRL-D si nu stiu ce coduri CAEN ar trebui sa aleg pentru activitatea care urmeaza sa o desfasor .Avand in vedere ca la un SRL-D ... (vezi toată discuția)