avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microintreprindere

Buna ziua!
Va rog , o SC care este platitor pe venituri microintreprindere,daca face modificari in magazin si investește pentru a aranja cumva marfa, își poate deduce cheltuielile?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:31, 19 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce credeti ca nu ar putea? Orice societate poate cheltui sume de bani in scopul afacerii. In scop fiscal plateste impozit micro la venituri, deci doar fiscal nu le poate deduce din baza impozabila a impozitului micro.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Desi o SRL microintreprindere plateste impozit de 1% sau 3% din venituri in functie de faptul ca are sau nu salariati, este bine ca toate cheltuielile efectuatae sa le inregistreze in contabilitate, deoarece asociatii acesteiaa trebuie sa mai plateasca un impozit de 5% din profitul contabil pentru a incasa dividendele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Eu va multumesc tare mult!
Nu stăpânesc deloc acest subiect. Dacă înregistrez toate cheltuielile ce impact au asupra firmei, plătesc mai puțin la stat? Care sunt avantajele mele? VA rog mult.

Asta am spus mai sus: impozitul pe dividende se plateste ca procent de 5% din profitul contabil repartizat care este afectat de cheltuiele facute.

Deci, este avantajul firmei si a asociatilor sa inregistreze toate cheltuielile facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Contributii microintreprindere laurairis laurairis Buna seara, am si eu cateva intrebari. Am un PFA pe care as dori sa-l inchid si sa trec la microintreprindere. La PFA nu eram angajat plateam doar 16 % ... (vezi toată discuția)
Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)