avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... am nevoie de sfaturi
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

am nevoie de sfaturi

buna ziua,tuturor!
lasand deoparte faptul ca e prima data cand cer ajutor p un forum,incerc sa fiu cat mai punctual.in esenta as vrea sa stiu,sau sa ma sfatuiasca cineva,ce trebuie sa aleg pentru a imi deschide o firma( srl. srl-d.ii)care are ca activitate vanzarea produselor cu amanuntul.(banuiesc ca e formularea corecta. ideea e ca habar nu am.... despre metodologie sau ce criterii de deartajare ar trebui luate in calcul in favoarea mea. cert este ca . vreau sa fac un imprumut mic( maxim 4500e. si sa dau drumu unui magazin cu articole de pescuit(si vanzare pesti exotici).nu stiu ce forma sa aleg, nu stiu ce avantaje concrete si nici nu am habar despre contabilitate. deci... sunt un profan la capitolul asta. de cateva saptamani incerc sa ma documentez sau sa citesc pe forumuri insa .. nu prea inteleg nimic(poate pentru ca nici nu se refera nimeni la cazul meu in speta.. !in esenta orice sfat care vine in termeni.. cat de cat pe intelesul cuiva care nu are cunostinte in domeniu ar fi apreciabil.va multumesc anticipat celor care va rupeti din timpul vostru .. pentru a incerca sa ma ajutati. am auzit variate de la amici si cunostinte ca e bine sa fie srl-d, sau srl neplatitor. sau ii ..etc.. incat mai rau m-au bagat in ceata...#-o ideea ar fi sa fie rentabil pt mine in primul rand.( p s. eu lucrez in invatamant insa de magazin se va ocupa .. prietenul meu.ca angajat, pentru ca nu stiu ce e mai bine sa fie asociat sau angajat....! scuze incaodata...pt..versiunea lunga" a mesajului...(banuiesc ca se observa debusolarea mea si din asta..
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:20, 26 Octombrie 2012
Srl-d e bun daca nu ati mai avut fima.
In primul rand nu platiti nimic la infiintare. Puteti accesa niste bani de la stat ( greu dar se poate)
Pt comert recomandat este platitor de tva. Pt ca toata marfa o cumparati cu tva, trebuie sa o si vindeti cu tva. Ca sa puteti recupera din el.

E destul de complicat, v-as sugera sa apelati la un consultant ( la ONRC pt a infiinta SRL_D consultanta e gratuita)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ma avantajeaza sa deschid.srl,srl-d.srl neplatitor de tva,i.i.etc?? mrk21 mrk21 as vrea sa stiu avantajele reale si care solutie e mai buna in a imi deschide un magazin cu articole de pescuit.( in care as vrea sa pun si cateva acvarii cu ... (vezi toată discuția)
Impozit micro pammy pammy Buna ziua,ma aflu in situatia in care nu stiu ce sa fac...:( am deschis de curand(21.11.2012) un srl-d...in vederea infiintari unui magazin cu articole ... (vezi toată discuția)
Am nevoie sau nu de contabil? office1zoran office1zoran Buna ziua, Am nevoie urgent de ajutor in legatura cu angajarea unui contabil la inceput activitatii noastre care momentan nu are profit si nu avem de unde sa ... (vezi toată discuția)