avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate denisa1999

Activitate denisa1999

Buna ziua. Exista cumva un cadru legal unde se specifica ca eu angajatul sau rudele mele de grad 1,2,3,4 nu pot detine o firma SRL cand se angajeaza in cadrul unei corporatii? Nu mi se pare corect sa lucrez in cadrul IT si dupa ceva ani sa mi se ceara acest lucru de parca as lucra la politie sau SRI? Sau chiar la angajarea in cadrul altei corporatii? Stie cineva despre asa ceva? Ce sfaturi/indrumari imi puteti da?
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Si cam cat estimati ca dureaza un astfel de proces? Un an, doi? Intreb pentru ca se vor aduna si datoriile de la intretinere...
Buna ziua,

Matusa mea a murit in luna martie a.c. si in urma ei a lasat un apartament, la care se acumuleaza datorii. Sotul ei a murit, dar ea are 4 surori+2frati, unde 3 dintre ei invoca motivul ca nu au bani/timp... Am incercat la notar dar am intampinat probleme. O sora din cele 4 a murit si au ramas sotul si copilul care ar fi trebuit sa faca succesiunea. Este posibil sa putem sa continuam succesiunea dupa matusa mea fara acest certificat de mostenitor in acest caz la notar? Sau trebuie sa incepem in instanta? astept informatii/idei!
va multumesc pt raspuns si pt sfaturi.
apartamentul de la unchi (fratele tatalui) este tot prin succesiune.
Carp Mircea a scris:

Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind

Codul fiscal

cu normele metodologice de aplicare

Text valabil pentru anul 2011, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

Ultima actualizare: conform cu OUG 117 şi HG 1355 din 23.12.2010

ART. 252

Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri

(1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:

a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

c) cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.

(3) În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.

(4) Persoanele fizice prevăzute la alin. (1) au obligaţia să depună o declaraţie specială la compartimentele de specialitate ale autorităţilor administraţiei publice locale în raza cărora îşi au domiciliul, precum şi la cele în raza cărora sunt situate celelalte clădiri ale acestora. Modelul declaraţiei speciale va fi cel prevăzut prin norme metodologice aprobate prin hotărâre a Guvernului.

Buna ziua,

ca multi alti cititori am si eu o dilema. parintii mei detin un apartament. printr-o mostenire de la bunicii mei au primit o casa. si de anul trecut din partea unchiului mai au un apartament. sa inteleg ca si acestea se vor impozita conform legii de mai sus dupa data mostenirii, respectiv cu 150% si 300%? am mai citit ca maxim intr-un an de zile tot trebuie sa o vindem pt a nu plati impozitul de 150%, 300%. este adevarat? exista vreo lege cu privire la acest fapt?
Va multumesc pentru raspuns