Matusa mea a murit in luna martie a.c. si in urma ei a lasat un apartament, la care se acumuleaza datorii. Sotul ei a murit, dar ea are 4 surori+2frati, unde 3 dintre ei invoca motivul ca nu au bani/timp... Am incercat la notar dar am intampinat probleme. O sora din cele 4 a murit si au ramas sotul si copilul care ar fi trebuit sa faca succesiunea. Este posibil sa putem sa continuam succesiunea dupa matusa mea fara acest certificat de mostenitor in acest caz la notar? Sau trebuie sa incepem in instanta? astept informatii/idei!
Unul dintre frati trebuie sa mearga la notar sa ceara dezbaterea succesiunii,daca unul dintre mostenitorii legali nu doreste sa participe la deschiderea mostenirii,cereti notarului sa dea incheiere in acest sens,iar cu incheierea de la notar se merge in instanta unde se va admite dezbaterea succesiunii.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Si cam cat estimati ca dureaza un astfel de proces? Un an, doi? Intreb pentru ca se vor aduna si datoriile de la intretinere...